Getir, Birleşik Krallık'taki İhtiyaç Sahiplerine 250.000'den Fazla Öğün Bağışladı

63
11
9
3
2
Türkiye'nin en büyük girişimlerinden biri olan Getir, Birleşik Krallık'ta bulunan ihtiyaç sahiplerine yemek bağışladığını duyurdu. Şirkete göre şu ana kadar 250.000'den fazla tam öğün ülkedeki vatandaşlara dağıtıldı.

2015 yılında kurulan hızlı teslimat şirketi Getir, kurulduğu günden bu yana büyük bir gelişim yaşayarak Türkiye’nin en büyük girişimlerinden biri hâline gelmişti. 10 milyar dolardan fazla değerlemeyle ‘decacorn’ unvanına da sahip olan şirket; hızlı yemek ve market ürünleri teslimatı başta olmak üzere birçok farklı alanda hizmet veriyordu.

Türkiye dışında dünya çapında 9 ülkede hizmet veren platform, şimdi de Birleşik Krallık’ta yapılan bir uygulama ile gündeme geldi. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamalara göre Getir, son zamanlarda Birleşik Krallık’taki insanlara büyük gıda yardımında bulundu.  

Getir, Birleşik Krallık’ta 250.000’den fazla öğün bağışladı

Getir, tüm dünya gibi yüksek enflasyon ile mücadele veren Birleşik Krallık’taki insanlara yardım için harekete geçti. Şirket, yaptığı açıklamalarda ihtiyaç sahipleri için 250 binden fazla tam öğünün bağışlandığını aktardı. Getir’in, farklı şehirlerden hayır kurumları ile iş birliği yaparak son altı ayda bu kadar bağış yapabildiği ifade edildi.

Buna ek olarak dev hızlı teslimat platformu, yaklaşık olarak yarım milyon pound değerindeki fazlalık yemeklerin atık olmak yerine bağışlandığını açıklamalarına ekledi.  Böylece 395 ton Co2 salınımının engellendiği ve 109 ton yemeğin bağışlanabildiği kaydedildi.

Getir, son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünyada farklı konularla gündeme geliyordu. Yurt dışında bulunan Getir çalışanları, şirketin çalışma ortamını sert bir dille eleştirmiş ve ayakta kalma şansının düşük olduğunu aktarmıştı. Bunun yanı sıra dev şirket,  ülkemizdeki bir depoda kuryelere yapılan zamlar gibi haberler nedeniyle de eleştirilerin odağı olmuştu.

Kaynak : https://www.thebrandplanet.com/post/getir-ingiltere-de-300-bin-ogun-ucretsiz-yemek-dagitimi-gerceklestiriyor
63
11
9
3
2
Emoji İle Tepki Ver
63
11
9
3
2