Gezmeyi Çok Seviyorsanız DRD4 Geni Taşıyor Olabilirsiniz

35
6
1
0
0
Eğer evde oturmuyorsanız ve sürekli olarak gezmek istiyorsanız DRD4 genini taşıyor olabilirsiniz.

Bazılarımız evde oturmaya bayılırken bazılarımız dışarı çıkayım gezeyim tozayım istiyor. Sadece bir çantayı koluna takıp dünyanın dört bir yanını gezmeye cesareti olan yüzlerce belki milyonlarca insan var. Bu insanların sürekli yeni yerler görmek, yeni şeyler öğrenmek ve yeni kültürleri keşfetmek için yapamayacakları şey yoktur aslında. Diğerleri ise evlerinin her köşesinde ayrı bir huzur bulur, alır kahvesini ve kitabını geçer cam kenarına çıkarır keyfini.

UC Irvene’in 4 bilim insanı 1999 yılında, bir makale yayınladı. Makalede dikkat bozukluğu üzerine yoğunlaşan ekip, tarih öncesinde yaşayan insanların göç etme bilgileri ve genleri üzerine bazı bilgiler keşfetti. Bu noktada DRD4 genine sahip olan bireyler, göç etmeye yöneliyordu. DRD4 genine sahip olan insanlar gezmeyi çok seven, geçmişte ise yaşam şartlarını iyileştirmek için yeni bölgeler arayışına girişen insanlar olarak karşımıza çıkıyor. Aslına bakacak olursak, bu gen sayesinde insanlar yeni yerler keşfettiler ve günümüz dünyası şimdiki haline büründü.

DRD4 geni sadece seyahat etme isteğine değil, uyuşturucu ve cinsel ilişki eğilimine de sebep oluyor. Aslında bu tür insanlar sürekli olarak değişim ve farklılık istiyor. Bazı araştırmalarda ise bu geni taşıyan insanların eşlerini aldatma oranının da yüksek olduğunu ortaya koydu.

35
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
6
1
0
0