Girişimci Bir Cosplayer, Tutkusunu İşe Dönüştürerek Cosplay Dükkanı Açtı

23
9
4
0
0
Sydney'de Cosplay sanatçısı Maggie Hu kendi dükkanını açtı ve dükkan, topluluk tarafından yüksek ilgi görüyor.

Cosplay sanatçısı Maggie Hu, Sydney’de bir pasta dükkanı ile birlikte Lumin’s Workshop isimli bir cosplay dükkanı işletiyor. Burada sadece pasta değil aynı zamanda Cosplay sanatı için kullanılabilecek boyalar, yapıştırıcılar, ışıklandırma araçları gibi eşyalar da satılıyor. Bu hobi ile ilgilenmek isteyen herkes neyin nasıl yapılacağını sanatçının kendisinden öğrenebiliyor.

Hafta içi günün belirli saatlerinde ve hafta sonu boyunca dükkan çalışmaya devam ediyor. Hu, kendisinin ilk çalışmalarının berbat olduğunu ama daha sonra çalışarak, gerekli ekipmanları sağlayarak çok daha iyi işler çıkarabildiğini söylüyor. Başlarda çok zorlandığını, bazı eşyaları yurt dışından almak zorunda kaldığını ve bunun kendisine pahalıya patladığını anlatıyor. Bu yüzden de bu işle uğraşmak isteyen insanlara uygun eşyaları ve yeri sağlamak için bu işe giriştiğini belirtiyor. İlerleyen zamanlarda etkinlik organizasyonlarına da girişmeyi planlıyor.

Hu, aslında mimarlık okuyor, ancak hobi olarak bu işe giriştiğinde işin tam kendisine göre olduğunu düşünerek kariyerini cosplay üzerinden sürüdrmek istemiş. Daha sonra yaptığı kostümleri satmaya başladı ve belirli bir topluluk tarafından tanınır hale geldi. Şimdilerde hem yeni kostümler tasarlamakla hem de diğer insanlara bunu öğretmekle meşgul.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/the-cosplayer-who-turned-a-passion-into-a-business/
23
9
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
9
4
0
0