Garip Girişimcilik Şirketinden Devasa Dolandırıcılık

12
7
6
1
0
Hastaların tedavisi için ürettiği makinelerin satışı için önemli hamleler yapan bir şirket, birçok hastadan yüklü miktarda para alarak sattığı bozuk makineler ile gündeme oturdu. Firmaya hiçbir şekilde ulaşamayan kullanıcılar adalet istediklerini söylüyorlar.

Trusii adındaki ilginç şirket, hakkındaki dolandırıcı iddialarıyla karşı karşıya. Sağlık alanında faaliyet gösterdiğini söyleyen şirketin müşterileri, şirketin büyük bir dolandırıcılık yaptığını söylüyor. 

CNBC’nin yaptığı açıklamalara göre Trusii’nin 6.700 dolar değerindeki makinesi suya ek olarak hidrojen ilave ediyor. Bazı söylentilere göre hidrojenli su; kas ağrısı ve depresyon gibi farklı hastalıklara çare olabiliyor. Ayrıca bu suyun otizme de yararlı olabileceği iddia ediliyor.

Firmadan haber alınamıyor

su

İddialara göre Trusii, yürütülmekte olan bir araştırmada kullanılmak üzerine kendi makinelerinin kullanılması teklifinde bulundu. Firmanın finansal sponsorları da müşterilere 10.000 dolarlık kredi imkânı sağladı ve aydan aya ödeme koşuluyla anlaşmalar yapıldı. Bu kredilerin 6.700 doları makineler için alınırken kalan kısım ise faiz olarak hesaplandı.

Firmanın teklifini kabul eden müşteriler, tedaviye bir ümitle başlasa da kullandıkları makineler ya bozuk çıktı ya da çok hızlı bir şekilde küf topladı. Bu yüzden ürünler kullanılamaz hâle geldi.

Ürünü iade etmek için firmaya ulaşmaya çalışan müşteriler, firmadan hiçbir şekilde haber alamadı. Bu şekilde dolandırılan birçok insan, tedavi olamamalarının yanı sıra yüklü miktarda borçlanmış olarak ekonomik zarara uğradı. Firmanın iddia edilenler gibi müşterilerini dolandırıp dolandırmadığını önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan tahkikat sonucunda hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://futurism.com/neoscope/biohackers-scammed-hydrogen-water
12
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
6
1
0