Önceden haberini yaptığımız, saatlerine oldukça kullanışlı bir özellik olabilecek olan "döner çerçerve" özelliğini eklemiş olan Güney Koreli firma, bu yeni getireceği özellik ile sektörle ilgilenen kişilerin tüm dikkatlerini üzerinde toplamıştı. Tizen Developer Summit 2015'te tanıtılan saatin özellikleri, ilgilenenleri bir kat daha heyecanlandırdı.
Gear A, 2.3.1 sürümlü Tizen işletim sistemini kullanacak. 1,65 inç büyüklüğünde olan yuvarlak ekranlı Gear A, 360x360 piksel çözünürlüğe sahip olacak. 250mAh batarya ve çift çekirdekli Exynos 3472 çipset kullanacak olan akıllı saatte, ayrıca 768 MB Ram ve 4 GB dahili depolama mevcut. Gear A, Bluetooth 4.1 ve Wi-Fi bağlantılarının yanı sıra nabız sensörü, jiroskop, GPS ve barometre gibi, akıllı saatlerin ana özelliklerine sahip olacak.
Samsung'un bu yeni akıllı saatinin ne kadar tutulacağı bilinmez fakat eğer tanıtımındaki ilgiyi satışlarında da yakalayabilirse, Gear A'in başetmesi zor olan modellerden birisi olacağı kesin.
Gear A'in 13 Ağustos'da düzenlenecek etkinlikte Galaxy Note 5 ile birlikte tanıtılması bekleniyor.
Kaynak: ShiftDelete