'Gizemli Düğün' Fotoğraflarına Ait Sır, Yıllar Sonra Çözüldü!

1
0
0
0
0
Romanyalı bir fotoğrafçı, internet üzerinden ikinci el bir fotoğraf makinesi satın aldı. İçinden çıkan filmdeki fotoğrafları ise esas sahipleri hiç görememişti. Bu nedenle sosyal medya üzerinden sahiplerini araştırmaya başladı.

Romanyalı bir fotoğrafçı olan Alex Galmeanu, internetten bir ikinci el bir fotoğraf makinesi satın aldı. Bu makinenin içinde yıkanmamış bir film vardı. Filmi banyo ettirdikten sonra çıkan fotoğraflar ise genç bir çiftin düğününde çekilmişti. Düğün fotoğraflarını dahi almayan bu kişilere ne olduğunu merak eden Galmeanu, bu gizemi araştırmaya başladı. Sosyal medya üzerinden yaptıklarını duyurdu, insanlar fotoğrafların hangi otelde çekildiğine dair spekülasyonlara başladı.

Kısa sürede onlarca e-mail alan Galmeanu, “Kimileri İskoçya’da kimileri İngiltere’de otel isimleri saydılar” dedi. Kısa sürede internette yankılanan sesler BBC’nin de gözünü bu olaya çevirdi.

Alaister Bremmer isimli bir kişi, fotoğrafın kız kardeşinin düğününde çekildiği bilgisini verdi. Bremmer fotoğrafı kimin çektiğini hatırlamıyor. Fotoğraf, Balda Baldix olarak bilinen ve piyasada nadir bulunan bir makine ile çekilmiş. Fotoğraflar, enstantanedeki bir arabanın tanınması ile ancak tanınabildi. İngiltere’de Burleigh Court Hotel’de çekildiği, bu kurumun müdürü tarafından da doğrulandı.

Fotoğraf makinesi, Southam-Birmingham’dan kargolanmış. Koleksiyoncu sahibi makineye belli ki hiç dokunmamış. Galmeanu araştırma sürecinde, fotoğrafların esas sahiplerine dönmesi için blogunda şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu fotoğrafları yıllar sonra gören ilk ve tek kişiyim. Bu durum, fotoğrafların sahiplerini merak etmeme sebep oldu. Bunlar belki de ailelerinin tarihindeki en önemli fotoğraflar ve şimdiye dek hiç göremediler. Umarım ellerine ulaştırabilirim.

Kaynak : http://www.bbc.com/news/uk-scotland-38176914
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0