Gizlice E-Sigara İçen Çinli Pilot, Uçağı Acil İniş Moduna Soktu

41
16
8
4
3
Çin Hava Yolları'na ait bir uçakta eşine az rastlanacak bir olay yaşandı. Pilotlardan biri kabin içerisinde gizlice elektronik sigara içince uçak adeta alarm moduna geçti.

Pilotu elektronik sigara içmesiyle pilot kabinindeki oksijen seviyesi hızla azalmaya başladı. Buna pilotun klimayı da kapatması eklenince oksijen seviyesi tehlikeli boyutlara geldi ve uçak kendini acil iniş moduna aldı.

Salı günü Hong Kong - Dalian seferini yapan uçakta elektronik sigara içen pilotun, bu fark edilmesin diye yanlışlıkla klimayı kapatmasıyla bir anda acil durum moduna geçildi ve oksijen maskeleri aşağı indi. Bir anda panik olan yolcular ne olduğunu anlayamadı.

Bir süre acil durum prosedürünü uygulayan kabin görevlileri, durum anlaşılınca normal uçuş moduna geri döndüler. Çin Havacılık Dairesi yaptığı açıklamada, pilotun, elektronik sigaranın buharı yolculara ulaşmasın diye hava akışını kesmeye çalışırken yanlışlıkla klimayı kapattığını açıkladı.

Çin Havacılık Dairesi güvenlik yetkilisi Qiao Yibin, konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini ve nihai kararın kabini dinleyen cihazlardan alınan ses kayıtlarıyla verileceğini açıkladı. Çin Hava Yolları da konuyla ilgili 'sıfırı tolerans' politikası izleyeceklerini açıkladı.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44819687
41
16
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
41
16
8
4
3