Gizliliği Abartan Google Street View, İneğin Yüzünü Bulanıklaştırdı!

0
0
0
0
0
Gizliliği Abartan Google Street View, İneğin Yüzünü Bulanıklaştırdı!
Google'ın Haritalar servisi Google Maps, gizlilik kurallarını 'daha sıkı' hale getirerek ineklerin yüzlerini de bulanıklaştırdı.

Google'ın Haritalar servisinde (daha doğrusu Street View'da) bazı yüzlerin ve plakaların gizli kalmasının sağlanması amacıyla bulanıklaştırma yöntemi kullanılıyor. Bu durum elbette hayvanlar için geçerli değil, bir tek Cambridge'deki bu inek dışında.

The Guardian'ın ABD'deki editörlerinden David Shariatmadari'nin fark ettiği aşağıdaki fotoğrafta, sol tarafta bulunan sığırın yüzüne herhangi bir gizlilik uygulanmamışken ineğin yüzünün tamamen bulanıklaştırıldığı görülüyor. Kendisine ulaşan Shariatmadari'nin gönderdiği fotoğraf sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Google sözcüsü esprili bir dil kullanarak, otomatik bulanıklaştırma sisteminin çalışmaya çok istekli olduğunu ama yine de bu isteğin 'fazla gereksiz' olduğunu belirtti. Ayrıca daha fotoğrafın kendilerine ulaşmadan 'sanırım ineğin memeleri bulanıklaştırılmış' diye düşündüklerini, fotoğrafı gördükten sonra ise çok şaşırdıklarını söyledi.

David Shariatmadari'nin Google Street View'ın bu hatasıyla ilgili attığı esprili tweet'i şimdiden 25 bine yakın etkileşim almış.

Twitter'da bu konuyla ilgili #ineklereözgürlük hashtag'ini kullanarak atacağınız en komik 15-20 tweet'i ayrı bir haber yapıp tekrar paylaşmayı düşünüyorum. Haydi bakalım, göreyim sizi :)

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0