GoDaddy'nin Servet Değerindeki Sunucuları, İnanılmaz Bir Hata Yüzünden Yüzde 98 İndirimli Satıldı

49
4
3
1
0
Popüler alan adı ve sunucu satış platformu GoDaddy'de garip bir hata meydana geldi. Kullanıcılara yüksek performans sunan Windows sunucuları, neredeyse 'bedava' denilecek bir fiyattan satıldı. Bunun bir hata olduğunun anlaşılması ile sipariş iptalleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Dünyanın en popüler alan adı satıcılarından bir tanesi olan GoDaddy, oldukça ilginç bir hataya ev sahipliği yaptı. Müşteriler, üst düzey Windows sunucularına resmen para vermeden sahip oldular. Bu durumun bir hata olduğu ilk etapta anlaşılamadı. Hatta GoDaddy Türkiye yetkilileri ile iletişime geçen müşteriler, bunun bir hata olmadığı cevabı ile karşılaştılar. Ancak sistemsel sıkıntı kısa bir süre içerisinde anlaşıldı.

GoDaddy, yalnızca alan adı değil, sunucu da satıyor. İşte hata da bu noktada meydana geldi. Kullanıcılara, yalnızca 1.429 TL karşılığında 60 ay boyunca kullanılabilecek sunucular satıldı. 8 CPU'lu bu sunucuların 60 aylık fiyatı ise normal koşullarda 86 bin liranın üzerindeydi. Gözlerine inanamayan kullanıcılar arasında bu durumu fırsat bilip onlarca sunucu siparişi verenler de vardı. Ancak hatanın anlaşılmasıyla, siparişler için iptal edildi ve iade süreci başlatılmış durumda.

İşte GoDaddy'deki hatayla ilgili bir Twitter paylaşımı

"Godaddy'de şu an bir şey var -ne olduğunu çözemedim- Aşağıdaki yüksek işlem gücüne sahip VPS Windows makinayı alırsanız 84 bin TL indirim uyguluyor, 5 yıllık VPS'e 1400 TL karşılığında sahip olabiliyorsunuz."

Aynı sunucunun anlık fiyatı 55.769 TL

godaddy sunucu fiyatları

Yaptığımız son kontrollerde, fiyatların kısmen de olsa düzeltildiğini görüyoruz. Bu bağlamda, yaşanan hata nedeniyle yalnızca 1.429 TL'ye satılan 60 aylık sunucu, an itibarıyla 55 bin 769 TL'ye satılıyor. Platform, bu satın alma karşılığında 30 bin 429 TL'lik indirim yaptığını söylüyor. 

GoDaddy Global müşteri hizmetleri ile iletişime geçen bazı sunucu sahipleri, bu durumun bir hatadan kaynaklandığını öğrendiklerini belirtiyorlar. Şirkete göre satın alınan sunucular incelenecekler ve uygun fiyatla satın alınanlar iptal edilecek. Bu durumda kullanıcılara para iadesi yapılarak sunucuların kullanımına izin verilmeyecek. Böyle bir hatanın nasıl olduğu ile ilgili net bir açıklama ise ne yazık ki yok.

Konu kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu

49
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
49
4
3
1
0