Gökbilimciler, Evrenin En Yaşlı Galaksilerini Gözlemlediler

8
1
0
0
0
Gökbilimciler, geçtiğimiz günlerde evrende bulunan en yaşlı galaksileri gözlediler. Yaşlı galaksileri gözlemek için galaksilerdeki yıldızlarının yaydıkları ışık ışınları kullanıldı.

Gökbilimciler, evrende bulunan en yaşlı galaksileri gözleyebildiler. Bilim insanlarının bu gözlemi ile 13 milyar yıl içerisinde evrenin nasıl değiştiğine dair veriler elde edilebilir. Yaşlı galaksileri gözlemek için, bu galaksilerden yayılan ışık ışınlarından yararlanıldı. 

Keşfedilen yaşlı galaksiler evrenin kendisinden sadece 800 milyon yıl daha gençler. Bu galaksiler üzerinde yapılacak çalışmalar evrenin 13 milyar yılda nasıl değiştiğine dair verilerin elde edilmesini sağlayabilir. 

yaşlı galaksiler

Galaksi kümelerindeki yıldızlar genellikle bodurlaşma eğiliminde, en aktif olan galaksiler ise yayılma eğiliminde olurlar. Ancak tespit edilen yaşlı galaksilerde durum bundan farklı. The Astrophysical Journal’da yayınlanan makale yaşlı galaksilerin beklenenden 15 kat daha fazla yıldız yoğunluğuna sahip olduğunu ortaya çıkardı. 

yaşlı galaksiler 2

Live Science’ta yayınlanan rapora göre yeni keşfedilen on iki galaksi, evrenin ilk günlerinde yıldız aktivitesinin sıcak yatakları olarak görülüyor. Çalışmayı yürüten bilim insanları, bu durumun sebebini henüz çözemedi. 

Yaşlı galaksilerin keşfinde görev alan Tokyo Üniversitesi’nden araştırmacı Masami Ouchi, “Bu sonuçlar, kümeler ve büyük gökadalar arasındaki ilişkiyi anlamak için bir anahtar olacaktır” dedi

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/astronomers-oldest-galaxies-universe
8
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
0
0
0