TSK'nın Yüksek Çözünürlüklü Görüntü İhtiyacını Karşılayacak GÖKTÜRK Uydusu İçin İmzalar Atıldı

47
11
2
1
0
2016'da yörüngeye yerleştirilen GÖKTÜRK-1 Uydusu'nun yerine geçerek Türkiye'nin yüksek çözünürlükte görüntü ihtiyacını karşılayacak olan GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu için imzalar bugün atıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüksek çözünürlüklü elektro-optik uydu görüntüsü ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu projesi için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında imzalar atıldı.

Bugün Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile SSB ve TUSAŞ yetkilileri katılımıyla gerçekleştirilen törende SSB'nin uzay teknolojileri alanında yaptığı çalışmalara değinildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SSB'nin Türkiye'nin Uzay Programı için Türkiye Uzay Ajansı ile yürütülecek çalışmalara destek vereceğini ifade etti.

Uzay çalışmaları için roketler ve fırlatma sistemleri geliştirilecek:

Demir konuşmasında ayrıca geliştirilecek projelere ve planlara da değindi. Roketlerin ve fırlatma sistemlerinin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini belirten Demir, ''SSB bünyesinde kurulan DELTA-V şirketiyle ilk hedeflerimiz uzay sınırını hibrit yakıtlı roket motoruyla geçmektir. Bu çalışmalar uzaya gidecek roketler ve onu fırlatacak sistemleri yerli imkanlarla geliştirmeyi amaçladığımız projelerdir'' şeklinde konuştu.

GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu, 2016 yılında yörüngeye yerleştirilen GÖKTÜRK-1 Uydusu'nun görev süresinin dolmasının ardından onun yerini alacak ve Türkiye'nin yüksek çözünürlükte uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak.

Aynı zamanda proje kapsamında Türkiye'de uzay teknolojisi ile ilgili farklı çalışmalar da yapılacak. Proje için gerekli ekipmanların ve yazılımların pek çoğunun yerli olarak geliştirilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Kaynak : https://www.haberturk.com/gokturk-1-uydu-sistemi-projesi-icin-imzalar-atildi-3135581-teknoloji
47
11
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
47
11
2
1
0