Google, 2019 Materyal Tasarımı Ödülünü Kazananları Duyurdu

14
6
3
3
0
Google Design, bu yıl beşincisi gerçekleşen "2019 Sınıfının En İyi Tasarımları" ödülünün kazananlarını açıkladı.

Eylül 2018 ve Ağustos 2019 yılları arasında çıkan Android veya iOS uygulamalar arasından en iyi Materyal Tasarımı güncellemesi yapmayı başaran uygulamanın hangisi olacağına dair kıyasıya bir rekabet vardı. Materyal Tasarımı Ödülleri'nin ise 4 farklı kategorisi mevcut.

Theming: 

Tema

Bu kategori Materyal Temasının renk, tipografi ve şekil yönünden birbiriyle tutarlı olup etkileyici bir marka ortaya çıkartan uygulamaya verilen ödülü temsil ediyor. Theming kategorisinin kazananı ise Ruff uygulaması oldu. 

"Ruff’ın basit marka kimliği, uygulamanın not alan kullanıcılarına düşüncelerini herhangi bir stilde hızlı bir şekilde kaydetme yetkisi verir. Ruff, Malzeme Bileşenlerini, özellikle de alt tabaka ve arka planı (uygulamanın birincil tuvali olarak işlev görür) çok iyi kullanır. Mavi kayan eylem düğmesi ve tek boşluklu yazı tipi, temaya rafine bir yaklaşım getirirken görselliği ile ilgi çeker. Alt tabakanın hafif yuvarlatılmış köşeleri, bileşenin el hareketlerini iletmesine yardımcı olur ve kullanıcıya daha fazla içerik için sürükleyebileceklerini bildirir. UI ayrıca, tür boyutunun basit bir şekilde özelleştirilmesine ve açık, koyu veya siyah tema seçimine de izin verir. İşlev ve netliği önceleyen Ruff, tipografinin, şeklinin ve rengin tutarlı bir şekilde kullanılması için davetkar bir temalı deneyim yaratmayı başarıyor" sözleriyle Ruff uygulaması bu kategorinin birincisi oldu.

Innovation:

Yenilik

İnovasyon kategorisi ise Materyal tasarımını, sistemini ilham verici yeni yönlere inşa etmek ve genişletmek için kullanılan şeylerin zaman içerisindeki gelişimine göre en iyi uygulamayı seçen bir kategori. Bu kategorinin kazananı ise Reflectly uygulaması oldu.

"Reflectly, AI destekli bir kullanıcı arabiriminden gelen isteklere, günlük kayıt uygulamasıyla insanların stres ve kaygıyla başa çıkmasına yardımcı olur. Uygulamanın yetenekli yerleştirme deneyimi, kurulum sırasında yeni kullanıcılara rehberlik etmek için yumuşak geçişler ve eğlenceli bir dil sunuyor. Sorularının sıcak ve yaklaşılabilir tonunun yanı sıra, Reflectly'nin arayüzü, ustalıkla gerçekleştirilen hareket koreografisi (örneğin, UI öğelerinin ekranda göründüğü şekilde), yükseklik ayarlamaları (atlı karıncadaki öğelerin seviyesini yükseltmek gibi) ve durumların değişmesiyle doludur. Özenle hazırlanmış bir kullanıcı deneyimi de sunuyorlar. Özelleştirilmiş bileşenlerin, tipografinin, şeklin ve yüksekliklerin kullanılması, Materyal Tasarımı ilkelerini temel alırken tanınabilir, kullanılabilir ve her yönden keyif veren benzersiz bir ürün ortaya koymayı başarmışlar" sözleriyle de bu kategorinin birincisi açıklandı.

Experience:

Deneyim

Etkileyici bir kullanıcı deneyimine hizmet eden, etkileşimi bol, yaratıcı, kullanıcıları doğru yönlendirecek ve işlerini kolaylaştıracak direktiflerle dolu olan uygulamayı seçmek için de "Experience" kategorisi mevcut. Bu kategorinin kazananı ise Scripts oluyor.

"Scripts, dokunmatik ekran yeteneklerini akıllıca kullanmasıyla yeni yazı sistemlerini öğrenme zorluğuna zekice bir çözüm sunuyor. Uygulamanın adım adım çizim etkileşimi, doğru tekniği ustaca pekiştirmek için küçük animasyonlar ve dokunsal geri bildirimlerin yanı sıra vuruş sırası dahil olmak üzere açık talimatlar sunuyor. İyi tasarlanmış degradeler sistemi, tutarlı tipografi ve alt gezinti çubuğundaki küçük çarpma göstergesi gibi küçük ayrıntılar, kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmak için bir araya gelmiş. Bazı diller için Scripts, arka plan görüntülerini görsel anımsatıcılar olarak birleştirir ve bir karakterin formunu temsil eden nesneye dikkatlice bağlar. Genel olarak, deneyim, kullanıcıyı aktif öğrenmeye doğal olarak dahil eden ince düşünülmüş bir yaklaşımı göstermektedir" sözleriyle de bu kategorinin kazananı belirlendi.

Universality:

evrensellik

Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış özenle düşünülmüş ve evrensel olarak hemen her kullanıcıya hitap eden bir tasarım. Bu kategorinin ödülü de Trip.com kazandı.

"Trip.com, küresel izleyici kitlesi için mükemmel bir seyahat rezervasyonu deneyimi yaratmayı başardı. Uygulamanın düzeni ve tipografik ölçeği, etkileyici bir şekilde desteklenen 19 dili destekleyen güçlü bir görsel hiyerarşi oluşturur. Yapışkan ikonografi ve eğlenceli renkler ile birlikte (tümü erişilebilir kontrast gereksinimlerini karşılamaktadır) kilit eylemleri güçlendirir ve önemli bilgilere dikkat çeker. Alttaki gezinme, etkin hedefleri görüntülemek için birden fazla görsel ipucu sağlıyor; metin etiketlerinin boyutlarını arttırır ve renkleri değiştirir. Görüntüler ve resimler, Trip.com’un çok çeşitli kullanıcı tabanını yansıtır; bu da onu mükemmel bir evrensel uygulama yapan ayrıntılardan yalnızca bir tanesidir" sözleri ile Universality kategorisinin kazananı açıklandı.

2019'un Materyal Tasarımı Ödülleri bu şekilde dağıtıldı. Sizler bu uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/10/10/2019-material-design-awards-winners/
14
6
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
3
3
0