Google, 2022 Yılına Kadar Üreteceği Cihazlarda Geri Dönüştürülmüş Maddeler Kullanacak

17
2
1
1
1
Google, karbon ayak izini azaltmak için çalışmalarını hızlandırdı ve 2022 yılına kadar üreteceği tüm ürünlerinde geri kazanılmış maddeleri kullanacağını açıkladı.

Teknoloji devi Google, ürettiği cihazlar için oldukça çevreci bir adım atmaya hazırlanıyor. Karbon ayak izini azaltarak çevreye verilen zararı azaltmak isteyen ABD merkezli şirket, ileride üreteceği cihazlarda geri kazanılmış maddelerin kullanılacağının sözünü verdi.

Google, bundan önce ürettiği bazı cihazlarda geri kazanılmış maddeleri kullandığını da ekledi. Şirketin ürettiği bazı Nest cihazlarında geri dönüştürülmüş plastikler kullanıldığını belirten Google, ileride üreteceği cihazlarda daha farklı materyallerin de geri dönüştürülmüş hâllerinin kullanacağını belirtti.

karbon ayak izi

Şirket, gelecek yıl itibariyle yapılacak tüm ürünlerinin teslimatlarının "karbon nötr" olacağını belirtti. Bu, atmosfere net bir karbondioksit salınımı olmayacağı anlamına geliyor. Google sözcüsü, Google’ın "karbon nötr"e ulaşabilmek için çeşitli kargo şirketleriyle iş birliği yapacağını belirtti. Örnek vermek gerekirse bu, şirketin kargolarını deniz yolu yerine hava yolu kullanarak yapacağı anlamına geliyor.

Önümüzdeki zamanlarda yapılacak tüm Pixel akıllı telefonları, Google Home akıllı hoparlörleri ve Nest termostatları, Google’ın söz verdiği üzere geri dönüştürülmüş maddeler içerecek. Bu, aslında bir şirketin çevreyi korumak amaçlı yaptığı en güzel projelerden biri diyebiliriz. Dileriz ki tüm şirketler, Google’ın yaptığını örnek alır.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/google-pledges-to-include-recycled-materials-in-all-its-branded-devices-by-2022/
17
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
1
1