Google’ın WhatsApp'ın En Sağlam Rakibi Olacak Uygulaması Allo Resmen Yayınlandı!

0
0
0
0
0
Google’ın I/O 2016’da duyurduğu görüntülü görüşme uygulaması Duo’nun ardından yepyeni mesajlaşma servisi olan Allo’da yayınlandı

Google genel manada oldukça başarılı bir firma olsa da YouTube dışındaki sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları noktasında pek de başarılı olamadı. Gerek Google+, gerekse Hangout ve benzeri projelerinde beklenen kitlesel etkiyi göremeyen firma, kolları sıvamış ve geçtiğimiz aylarda yapılan Google I/O 2016’da Allo ve Duo adındaki yeni iki uygulamasını tanıtmıştı.

Şu anda kullanılabilen ve iyi de tepki alan görüntülü görüşme uygulaması olan Duo’dan sonra bugün de Allo isimli mesajlaşma servisi de resmen yayınlandı. Daha öncesinde Google Play Store’da ön kayıtları başlatan Google, şu anda birçok ülkede Allo’yu yayınlayarak resmen Allo kullanımını başlatmış oldu. Ancak şöyle bir durum var ki, şu anda Türkiye’de servis aktif değil. Fakat isterseniz APK olarak indirip kurabilirsiniz.

Allo Neler Sunuyor?

Hemen indirip denemeler yaptığım Allo, Google’ın materyal tasarımına sahip olan bir WhatsApp diyebiliriz aslında. Klasik bir mesajlaşma uygulaması olan Allo’da sticker, konum gönderme ve elbette fotoğraf ve video desteği mevcut. Aynı zamanda mesajlaşmayı tıpkı iOS 10’da iMessage’a da getirilen duygu bildirimleri diyebileceğimiz büyük ya da küçük puntolar ile yazım gibi farklı detayları da olacak.

Kurulumu oldukça basit olan Allo’yu APK olarak kurduktan sonra erişim izinlerini verip, ardından telefon numaranız ile eşleyerek kullanıma başlıyorsunuz ve ilk mesajınız Google’ın asistan servisinden geliyor. En güzel özelliğinin Gizli Mesajlaşma olacak olan Allo’da birisi ile özel mesajlaşma durumunda kendini imha edecek mesajlaşmalar da sunacak.

Allo'yu Nereden İndirebilirim?

Aşağıdaki bağlantıdan Fobito'ya giderek, telefonunuzun dpi ve işlemcisine uygun olan sürümü cihazınıza indirebilirsiniz. Telefonunuzun dpi ve işlemci detayını bilmiyorsanız Droid Info uygulamasını buradan indrip cihazınıza yükleyerek Sistem kısmındaki "Komut Setleri"nden ve Cihaz bölümündeki "Yazılım Yoğunluğu"ndaki dpi değerine dikkat ederek sizin için uygun olan sürümü indirebilrisiniz.

iOS kullanıcıları ise App Store üzerinden uygulamaya ulaşabilirler, ancak şu anda Türkiye'de açık olmadığı için biraz daha beklemeniz gerekecek. WP kullanıcıları ise "Ellere var da bize yoh mi" durumundalar maalesef..

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0