Google, Android Auto Arayüzünü Baştan Aşağı Yeniledi

21
1
0
0
0
Google, bilgi-eğlence sistemlerinin kalbinde yer alan Android Auto arayüzünü baştan aşağı yenileyerek çok daha kullanıcı dostu hale getirdi.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, araç içi bilgi-eğlence sistemi Android Auto’nun arayüzünü baştan aşağı yenilediklerini duyurdu. 2014 yılından bu yana 50 farklı markanın 500’den fazla modelinde karşımıza çıkan Android Auto, gözü yolda olması gereken sürücülerin bilgi-eğlence sistemini kontrolünü kolaylaştırıyor.

Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi Android Auto artık çok daha basit bir arayüze kavuşuyor. Sürücü, tek bir ekranda pek çok farklı kontrole sahip olurken, gideceği güzergah hakkındaki bilgileri adım adım takip edebiliyor. Üstelik navigasyondan gideceğiniz yolu takip ederken aynı anda dinlediğiniz müzikleri de kontrol edebiliyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi sürücüler, Android Auto’yu ‘Hey Google’ komutu ile sesli olarak kontrol edebilecekler. Tüm arayüz bir otomobil bilgi-eğlence sistemine maksimum uyumlu olarak yeniden düzenlendiğinden hem uygulama kontrolleri hem de bildirim kontrolleri maksimum seviyede kolaylaştırılmış durumda.

Android Auto, karanlık teması sayesinde özellikle düşük ışıkta çok daha kolay bir kullanım sağlıyor. Üstelik Android Auto, bilgi-eğlence sisteminin ekran büyüklüğüne göre kendini optimize ediyor. Eğer daha büyük bir ekran varsa tek bir ekranda daha fazla kontrole ulaşabiliyorsunuz. Android Auto’nun yeni gezinti çubuğu ise tüm uygulamalara aynı kolaylıkta ulaşmanızı sağlayacak.

Kaynak : https://blog.google/products/android/android-auto-new-look-io19/
21
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
0
0
0