Google, Android Q Beta'ya Katılabilecek Akıllı Telefonları Açıkladı

20
5
4
3
2
Google, Project Treble’ın faydalarını göstermeye başladığını belirterek 15 farklı akıllı telefonun Android Q beta testlerine katılabileceğini açıkladı.

Google,  Android Oreo ile birlikte başlattığı Project Treble sayesinde kullanıcı arayüzü ile Android işletim sistemini birbirinden ayırmayı başarmıştı. Bu sayede sistem güncellemeleri, arayüzü baştan yaratmaya gerek kalmadan gerçekleştirilebiliyordu. Project Treble’ın getirdiği bu önemli faydaları Android Oreo’da görememiş olsak da Android Pie’da açık bir şekilde gördük.

Google, Android Pie işletim sistemini tanıttığında ilk kez Google’ın kendi Pixel akıllı telefonları dışında 7 farklı cihaz daha (Essential Phone, Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro, Vivo X21) Android Pie beta sürümüne katılabildi. Böylece çok daha fazla kullanıcı yeni Android deneyimini ilk elden test etti.

Google, her yıl düzenlenen geliştirici konferansı I/O’nun bu yılki etkinliğinde yeni Android Q işletim sisteminin beta aşamasına katılacak cihazları açıkladı. Biz, geçtiğimiz yıl 7 farklı cihaz daha beta testlere katılabildiği için sevinirken Google, bu yılki etkinlikte Pixel modelleri hariç 15 farklı cihazın daha Android Q beta aşamasına katılabileceğini açıkladı.

Google’ın Android Q beta testlerine katılacak cihazlar; Essential Phone, Nokia 8.1, Sony Xperia XZ3, OnePlus 6T, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 3 5G, Oppo Reno, Vivo X27, Vivo Nex S, Vivo Nex A, Huawei Mate 20 Pro, Asus Zenfone 5Z, LG G8, Realme 3 Pro, Tecno Spark 3 Pro olarak açıklandı. İlerleyen dönemde liste genişler mi bilemiyoruz.

15 farklı akıllı telefonun Android beta sürümüne erişebiliyor olması, hem kullanıcılar hem de Google adına olumlu bir gelişme. Bununla birlikte Android işletim sisteminin en büyük üreticisi Samsung’un listede hiçbir telefonunun olmaması üzücü bir durum. Umuyoruz ki Samsung da bir gün kendi kullanıcılarının Android beta aşamasına katılmasına izin verir.

Kaynak : https://www.talkandroid.com/339879-these-15-phones-are-joining-the-android-q-beta/
20
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
3
2