Google, Android Q’nun Pek Çok Yeni Özelliğe Sahip İkinci Betasını Yayınladı

27
4
3
3
1
Google, Android Q beta 2’yi yayınladı. Yeni betada bildirim baloncukları, daha iyi uygulama geçişleri, hata düzeltmeleri gibi pek çok yenilik var.

Google’ın Android işletim sistemlerinden olan Android Q için ikinci beta yayına girdi. Pixel akıllı telefonlarda karşımıza çıkan bu işletim sisteminin ilk versiyonunu yüklemiş olanlar, yeni güncellemeyi firmware olarak ya da otomatik internetten yükleyebiliyorlar. Android Q beta 2, şu anda Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 ve Pixel 3 XL için kullanılabiliyor.

Yeni güncellemede gelen pek çok yenilik arasında bildirimlerle gelen sohbet baloncukları, gelişmiş uygulama geçiş animasyonları, hata düzeltmeleri ve başka özellikler bulunuyor.

Android Q beta 2, ilk beta versiyondan yalnızca üç hafta sonra yayınlandı. Bu güncellemede en önemli ve en çok göze çarpan yenilik bildirim baloncukları. Bu baloncukları etkin hale getirmek için Ayarlar > Bildirimler > Gelişmiş > Bildirim Baloncuklarına İzin Ver yolunu takip etmek gerekiyor. Android Q Beta 2’ye sisteminizi yükselttiğinizde standart olarak bu özellik etkin olarak geliyor. Ayrıca bu özelliğin hangi uygulamalar tarafından kullanılabileceğini seçmek de mümkün.

Bu özellik ilk betada gizlenmiş durumdaydı ancak bu versiyon ile birlikte net şekilde ortaya çıktı. Baloncuklar, siz onları kapatmadığınız sürece aktif olarak kalıyor ve diğer uygulamaların üstünde kullanılabiliyorlar. Yani oyun oynarken bir bildirim geldiğinde baloncuğu kullanarak hemen sohbete geçebiliyorsunuz.

Baloncukların dışında gelen yeni bir özellik de gelişmiş Paylaşım menüsü. Bu menüde artık bir şeyi paylaşmadan önce önizlemesini görebiliyoruz. Güncelleme ile birlikte ses kaydının kalitesi de arttırıldı. Artık bütün uygulamalarınızda daha net ses kaydı alabileceksiniz. Bu sayede, örneğin ön kamerayla çekim yapıyorsanız sadece ön taraftaki mikrofon ses kaydı alacak. Yakınlaştırılabilir mikrofon sayesinde ses kaydında belli bir yere odaklanmak mümkün olacak. Yeni beta ile birlikte Android Q’nun katlanabilir telefonlara olan desteği de gelişiyor, ayrıca Android Studio içinde bir katlanabilir telefon emülatörü de bulunuyor.

Android Q beta 2’de muhtemelen henüz keşfedilmemiş, tersine mühendislik (tamamlanmış ürünü parçalayarak nasıl yapıldığını anlama) çalışmalarıyla ortaya çıkması muhtemel başka özellikler de yer alıyor. Muhtemelen Google I/O 2019 konferansı öncesi yayınlanan son beta bu olacak. Google’ın konferansta Android Q’ya gelecek tüm özellikleri duyurması bekleniyor. İşletim sisteminin son ve stabil versiyonunun 2019’un üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/android-q-beta-2-released-new-features-notification-bubbles/
27
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
27
4
3
3
1