Google, Android'e Trafik Kazalarında Hayat Kurtaran Bir Uygulama Ekleyecek

61
3
3
2
1
Google, trafik kazası durumlarında hayat kurtaran yeni bir uygulamayı Android’e eklemeye hazırlanıyor. Uygulama, trafik kazasının ardından durumunuzu kontrol edecek ve gerekli durumlarda acil çağrılarda bulunabilecek.

Google’ın mobil uygulamaları, hem Android hem de iOS’ta oldukça beğeniliyor ve milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Bu uygulamalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanan Google, bu uygulamayla birlikte trafik kazası durumlarında hayat kurtarabilecek.

Hayat kurtarma odaklı olan ve “Kişisel Güvenlik” olarak adlandırılan uygulama, araba kazalarını tespit edebilme ve otomatik olarak acil yardım hatlarını arayabilme özelliklerine sahip olacak. Bu noktada Kişisel Güvenlik uygulaması, kaza geçirip geçirmediğinizi tespit etmek için telefonunuzun konumundan, hareket sensörlerinden ve ortam sesi algılama özelliğinden faydalanacak.

Hayat kurtaran uygulama nasıl çalışıyor?

Android Kişisel Güvenlik Uygulaması

Uygulamanın çalışma mantığı ise şu şekilde: Cihaz bir çarpışma tespit ederse titriyor, ardından maksimum ses seviyesinde alarm çalmaya başlıyor ve yardıma ihtiyacınız olup olmadığını soruyor. Bu noktada karşınıza iki seçenek çıkaran uygulama, iyi olduğunuzu teyit etmenizi ya da acil çağrı talep edilmesini istiyor. Kullanıcı yanıt vermezse uygulama, acil yardım hattını kendi kendine aramaya başlıyor.

Bilincin kapanması ya da konuşamayacak durumda olmanız hâlinde uygulama, konumunuz dâhil tüm bilgilerinizi “acil yardım talebi” adı altında sağlık ekiplerine gönderiliyor. Ayrıca kazadan sonra size yöneltilen soruyu “İyiyim” şeklinde yanıtlamanız durumunda uygulama, durumunuzu teyit etmek için farklı yönlendirmelerde de bulunuyor.

İlk etapta yalnızca ABD’de kullanıma sunulması planlanan uygulamanın, Google’a ait Pixel 4 cihazlarına özel olduğu söyleniyor. Uygulamanın daha sonra Türkiye dâhil farklı ülkelerde ve farklı Anroid cihazlarında kullanıma sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor. Yine de oldukça yararlı olabileceğini düşündüğümüz bu uygulama hakkındaki düşüncelerinizi siz de yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/10/01/google-apps-personal-safety-detect-car-crash-call-911/
61
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
61
3
3
2
1