Google, Android Uygulamalarının Güvenilirliğini Gösteren Yeni Bir Özellik Ekliyor

23
4
3
2
1
Play Store'a bu hafta küçük ama oldukça önemli bir yenilik getirildi, bu yenilik bütün Android uygulamalarını kapsayan bir ölçekte. Buna göre Android APK'lerine, küçük güvenlik kodları eklenecek.

Google, Google Play'deki uygulamaların tamamının kodlarına mini bir string ekleyerek uygulamaların Google Play tarafından onaylandığını ve doğrulandığını tasdikleme yöntemine geçti. Buna göre uygulamalarda bu mini kod bulunmuyorsa, Google Play'de yayınlanmış güvenilir bir uygulama olmadığını anlayabiliyor olacağız.

Şimdilik APK oluştururken ilgili programın son versiyonunu kullanan geliştiricilerin uygulamarında bulunan özellik, kısa bir süre içerisinde tüm uygulamalar için zorunlu tutulacak. 

Google'a göre bu özellik neticesinde, indirilen uygulamalar Play Store üzerinden edinilmese bile, uygulamalarda Google Play tarafından onaylandıklarına dair bu mini kod bulunabilecek ve güvenilirlikleri onaylanabilecek.

Böylece Android kullanıcıları, indirdikleri uygulamaların Google tarafından onaylanmış olup olmadığına bakabilecek. Çoğu kişi uygulamaları Play Store üzerinden indirse de, belli nedenlerle farklı yerlerden APK dosyaları indirenler için bu özellik hayli değerli. Nitekim zararlı uygulamaların indirilmesinin önüne geçilmiş olacak.

Bu özelliğin kötü yanıysa, uygulama sahiplerine ekstra izinler vermesi. Geliştiriciler bu sayede kullanıcıları en yeni versiyonu kullanmaya itebilir. Örneğin yeni versiyon reklamlara sahipse veya telefonunuzda yavaş çalışıyorsa, eski versiyonu kullanmaya devam edemiyorsunuz. Yine de bu tarz bir yol izlenip izlenmeyeceği henüz bilinmiyor, o açıdan özellik şimdilik hayli faydalı gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/google-play-store-adds-security-metadata-drm-to-all-android-apps-24535291/
23
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
4
3
2
1