Google, Pixel 4 İçin Farklı Bir 'Google Asistan' Metodu Üzerinde Çalışıyor

11
8
3
1
1
Google, 15 Ekim tarihinde tanıtacağı Pixel 4 ile birlikte yeni bir Google Asistan metodu da getirecek. Getirilecek olan yeni yöntemle birlikte asistanla konuşmak için telefonu kaldırmanız yeterli olacak.

Google, herkesin 'Google Asistan' uygulamasını tercih etmesi için sürekli olarak yeni bir şeyler deniyor. Şirket, önümüzdeki günlerde duyuracağı Pixel 4 ile birlikte yeni bir Google Asistan özelliğini de telefonlarına getirmeyi planlıyor.
Bildiğiniz üzere Google Asistan ile konuşabilmek için eğer ses tanıma özelliği açıksa önce "Hey Google, Ok Google" gibi bazı anahtar kelimeleri söylemeniz gerekiyor ya da Google Asistan'ı el ile açmanız gerekiyordu. Google, bu sistemi daha basit bir hale indirgeyerek kullanıcıların Asistan ile daha hızlı bir şekilde iletişime geçebilmesini sağlamak istiyor.

Raise to Talk sistemi ile birlikte Asistana ulaşmak için telefonu kaldırmanız yeterli

Google, Asistan'a getireceği yeni yöntemle birlikte tepki süresini çok daha hızlı bir hale getiriyor.Google'ın 'Raise to Talk' ismini verdiği bu sistemde Google Asistan ile konuşmak isteyen kullanıcının yalnızca telefonu kaldırması yeterli oluyor. Bu şekilde telefon kullanıcısının herhangi bir anahtar kelime söylemesine gerek kalmıyor.

Eğer telefon kaldırıldıktan sonra uzun bir süre konuşulmazsa Google Asistan devreye girmiyor. Yani burada telefonu kaldırdıktan sonra hızlı olmak da biraz önemli bir hal alıyor. Güvenlik nedeninden ötürü Google, ses tanımanın yalnızca aygıtta kalacağını belirtti. Bu, ses tanıma özelliğinin arka planda devamlı olarak çalışabilir olmayacağı anlamına geliyor ancak bu özelliği devreye sokmanın birçok yolu olması, Google'ın bu iddiasından biraz şüphe ettiriyor.

Kaynak : ausdroid.net/2019/10/06/google-looking-to-bring-a-raise-to-talk-for-pixel-4s-google-assistant/amp/
11
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
8
3
1
1