Google Asistan’ın Siri'yi Üzecek Yeni Özellikleri Tanıtıldı

117
7
4
3
2
Google I/O 2019 etkinliği oldukça hızlı başladı. Şirketin arama teknolojilerinden sonraki en büyük hizmetlerinden olan Google Asistan, yeni özellikleriyle ortaya çıktı. Gelin bu özelliklere hep birlikte yakından bakalım.

Yakın zamanda güncel sürümüyle Türkçe olarak da hizmet vermeye başlayan Google Asistan, her geçen sene gelişiyor. Yeni özellikleri Türkçe sürüme geliş süresi de giderek kısalıyor. 

Google’ın yıllık geliştiriciler etkinliği I/O 2019 kapsamında Asistan’ın yeni özellikleri de ortaya çıktı. Firma, tarihindeki en etkili ikinci hizmeti olan Asistan’ı daha insansı ve daha hızlı bir hale getirmek için bazı zorunlulukları ortadan kaldırdı. Örneğin her yeni komut öncesinde, “Okey Google” ya da “Hey Google” demeye gerek kalmıyor. 

10 kat daha hızlı Asistan:

Uygulamaları sadece sesli komutlarla kontrol etmek için her seferinde Google Asistan’a seslenmenize gerek kalmayacak. Yeni Asistan sürümünde, bir defa Okey Google komutu verdikten sonra, tüm komutlarınızı peş peşe söyleyip işi Asistan’a bırakabiliyorsunuz. 

Bu sırada bir şarkı açabiliyor, mesaj gönderebiliyor, arama yapıp bir görsel seçerek arkadaşlarınızla paylaşabiliyor, gideceğiniz yere doğru rota belirleyebiliyor, kamerayı açabiliyorsunuz. Bir nevi Asistan ile komutlar üzerine seri bir diyalog kuruyor, tüm ihtiyaçlarınıza cevap alabiliyorsunuz.

Uygulamalar arasındaki geçişler ve komutlara verilen cevaplar, yeni sentezleme teknolojileriyle 10 kat kadar arttırılmış durumda. 

“Senin İçin Seçtim” özelliği:

Google asistan kişisel tercihlerimize ve verilerimize göre bize en uygun olan sonuçları, bizler henüz arama yapmadan ulaşıp bize önerecek. Örneğin öğle yemeği için alışkanlıklarımıza uygun olarak restoran önerileri, konaklamak için otel önerileri, harita da rota önerileri alabileceğiz. 

Dahası dizi, film veya bir YouTube videosunu da kendi izleme alışkanlıklarımıza göre öneri olarak alacağız. 

Daha anlamlı iletişim:

Yapay zeka ile anlamlı iletişim kurmak zor. Yeni nesil Google Asistan, sesli komutlarınıza bir insan gibi yanıt verebilecek. Örneğin 3 gün sonra gitmeniz gereken bir konum için yol tarifi isteyip, hemen ardından “Bunu bana 3 gün sonra hatırlat” dediğinizde, Asistan rotayı hatırlatmak üzere kaydedecek.

Alarmları sabah uyandığınızda sadece “Dur” diyerek susturmak mümkün olacak. 

Google Asistan’ın pek çok yeni özelliği önümüzdeki Ağustos ayında tanıtılması beklenen yeni Pixel cihazlarıyla birlikte sunulacak, hemen ardından yeni Android cihazlarla birlikte güncelleme olarak dağıtılmaya başlanacak. 

Aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla I/O 2019 konferansıyla ilgili tüm haberlere ulaşabilirsiniz.

117
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
117
7
4
3
2