Google Asistan'ın Üstün Başarısının Ardında 3 Kadın Çalışıyor

16
2
1
1
0
Dünya çapında nam salan ve yarım milyardan fazla cihazda yer alan Google Asistan’ın bazı karakteristik kısımları Manhattan’daki ofiste geliştiriliyor. Ancak işin dikkat çeken kısmı, o ofiste konuyla ilgili olarak sadece 3 kadının çalışıyor oluşu.

Son yılların en büyük ve en önemli teknolojilerinden kabul edilen Google Asistan, büyük bir ekip tarafından daha iyi olması için geliştiriliyor. Bu ekip tahmin edeceğiniz üzere kadın ve erkeklerden olmak üzere binlerce kişiden oluşuyor. Ancak Asistan’ın bazı karakteristik bölgeleri Manhattan’daki teknoloji devi ofislerde tamamlanıyor. Burada yatan en önemli güç ise ofisten Google Asistan’ın gelişimi ile ilgilenen 3 önemli kadının olması.

Çeşitli işlevleri yöneten başarılı kadınlar; Emma Coats, Elena Skopetos ve Patricia Romero. Coats, 32 yaşında ve Kaliforniyalı. Takım lideri olan başarılı kadın, animasyon ve oyunlardan sorumlu. İş dışında harika bir insan olduğu ifade edilen Coats, işini çok sevdiğinin de altını çizdi. Skopetos, 27 yaşında ve New Jersey vatandaşı. Komedi, oyunculuk ve seslendirme üzerine çalışan Skopetos, oldukça alçak gönüllü. Son olarak Romero, 44 yaşında ve Google Asistan’ın İspanyolca konuşanlara hitap edebilmesi için çalışıyor.

Google Asistan, sesle aktifleşen akıllı hoparlörler için ücretsiz olarak indirilebilir bir teknolojidir. Asistanlar, insanların cihazlarını eller serbest kullanmasına izin verir ve diğer bağlı sistemler için uzaktan kumanda görevi görebilir. Bunun gibi daha nice görevlerde işlevsel olarak kullanılabilen Google Asistan, hava tahmini ve temel bilgiler için de %72 oranında kullanılıyor. Zaten başarılı olduğunu bildiğimiz bu teknolojinin arka planında olan kadın çalışanlar ise açıkçası bir kadın olarak beni gururlandırdı.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-women-wits-google-personality.html
16
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
1
0