Google Asistan'a Telefon Numarasıyla Ulaşmak Artık Mümkün

15
12
3
2
2
Google Asistan'a Telefon Numarasıyla Ulaşmak Artık Mümkün
Pilot bölge olarak Kolombiya'da hayata geçirilen My Line projesi ile yalnızca telefon numarası tuşlayarak Google Asistant'ın özelliklerinden faydalanmak mümkün.

Günümüzde akıllı telefonlar, hemen hemen herkesin kolayca ulaşabildiği bir cihaz halini alsa da dünyanın bazı bölgelerinde böyle bir teknolojik cihaza ulaşmak oldukça zor. Ekonomik anlamda geri kalmış ülkeler düşünüldüğünde, eski model bir cep telefonu dahi olmayan insanlarla karşılaşmak mümkün. Google’ın yeni projesi akıllı telefon sahibi olmayan kitleyi hedef alıyor. My Line adı verilen proje sayesinde herhangi bir telefon yolu ile 6000913 numarası çevrildiğinde Google Assistant’ın nimetlerinden faydalanmak mümkün oluyor. İnternet ya da herhangi bir akıllı telefon talep etmeyen proje, şimdilik pilot bölge olarak Kolombiya’da uygulanıyor.

İnsanlar tarafından bahsi geçen numara çevrildiğinde Google Asistan, bir call-center gibi çalışarak kullanıcıların sorularını cevaplıyor. İşleyiş olarak Cainkade tarafından oluşturulan ara yazılım konuşmaları metne çevirerek yalnızca bir telefon yolu ile Google Asistan’ın işlemesine olanak veriyor.

Henüz yalnızca Kolombiya’da geçerli olan bu uygulamanın başarıya ulaşması halinde tüm dünyada kullanılması planlanıyor. My Line hattının kısa süre içerisinde 35 bin aramaya ev sahipliği yaptığı düşünülürse, projeyi dünya çapında uygulanırken görmek pek sürpriz olmayacaktır.

Kaynak : https://bigumigu.com/haber/google-assistant-a-telefon-numarasiyla-ulasmak-line/
15
12
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
15
12
3
2
2