Google'dan Avrupa Birliği'ne: "iPhone Varken Bize Bulaşmayın"

0
0
0
0
0
Avrupa Birliği'nin Google'ın tekel oluşturmaya çalıştığı iddialarına Google, iPhone ve Microsoft'u örnek göstererek cevap verdi.

Avrupa Birliği, Google'ın akıllı telefonlarla birlikte kendi uygulamalarını gömülü bir şekilde sunmasını uygunsuz olarak yorumlamış ve Google'ın tekel oluşturmak istediğini iddia etmişti.

Bu durumu kabullenmeyen Google, hazırladığı bir .GIF ile iPhone ve Windows Phone'u örnek vererek Avrupa Birliği'ne sadece istatistiklerin paylaşıldığı bir göndermede bulundu.

Google, Android platformunun iOS ve Windows Phone'a göre kullanıcıları çok daha özgür bıraktığını söylerken telefonlarda dahili olarak gelen uygulamalar konusunda çeşitli istatistikler paylaştı. Google tarafından paylaşılan istatistiklere göre Galaxy S7 Edge modelinde 37 ön yüklü uygulamadan sadece 11'i Google'a aitken, iPhone 7'deki 39 ön yüklü uygulamanın tamamı Apple'a ve Lumia 550'deki 47 ön yüklü uygulamadan 39 tanesi Microsoft'a ait.

Bu durumda Google, kendi işletim sisteminde diğer işletim sistemlerine göre daha özgür bir kullanıcı deneyimi sunduğunu söylerken, Android platformundaki üçüncü parti uygulamaların zenginliğine de dikkat çekiyor.

Kısacası Google, bu cevabında "Apple ve Microsoft varken bu eleştiriyi alacak en son marka Google" mesajını vermeye çalışmış ancak Avrupa Birliği'ne Google'ın verdiği bu yanıt ne kadar işe yarar bunu önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0