Google, Bir Sonraki Etkinliğinde Stadia'da Bulunacak Oyunlara Odaklanacak

20
5
1
1
1
Google'ın bulut üzerinden oyun oynama imkanı sağlayacak olan projesi "Stadia"hakkında hâlâ bazı belirsizlikler var. Özellikle hangi oyunların bu platformda bulunacağı tam olarak belli olmadığı için insanlar bu konuda Google'a birçok soru yöneltiyor. Google bunları dikkate almış olacak ki bir sonraki etkinliğinin ana konusunun "oyunlar" olacağını açıkladı.

Amerika merkezli teknoloji devi Google'ın umut vadeden bulut oyun platformu "Stadia" önümüzdeki Kasım ayında resmî olarak çıkışını gerçekleştirecek. Çıkmasına az bir zaman kalmasına rağmen hâlâ oyun konusunda tam bir açıklama yapılmaması insanların aklında soru işaretleri bırakıyordu. Google bu yüzden Ağustos ayındaki Gamescom’da yapılacak yeni bir Stadia Connect etkinliğini duyurdu ve ana konu olarak "Stadia'da bulunacak oyunları" belirledi.

google stadia

Google, Stadia Connect etkinliği için 19 Ağustos gününü seçti. Stadia'da bulunacak oyunlar hakkında konuşulması planlanan etkinlik YouTube üzerinden canlı yayınlanacak. Etkinlik, 20-24 Ağustos tarihleri ​​arasında Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen video oyunu fuarı Gamescom'un başlamasından bir gün önce gerçekleşecek.

Daha önceki etkinliklerden elimizde kalan bilgilere göre Stadia Pro, ayda 9,99 dolara 4K / 60fps HDR kalitesinde görüntü, 5.1 ses kanalı ve bazı ücretsiz oyunlar sunacak. 2020 yılında piyasaya sürülecek olan Stadia Base ise ücretsiz olacak ve 1080 / 60fps kalitesinde oyun oynayabilmeye imkan tanıyacak. Lakin Stadia Base'i kullanmak için oyun satın almak gerekecek.

google stadia kolu

Stadia bulut tabanlı ancak kullanabilmeniz için bir ekrana, Stadia Controller (70 dolar) ve Chromecast Ultra'ya (70 dolar) ihtiyacınız olduğunu da hatırlatalım. Gelecekte Chromecast Ultra yerine Google'ın üst düzey Pixel telefonlarının da kullanılabileceği iddiaları da bulunuyor. 

Stadia için daha önce duyrulan oyunlar arasında Doom Eternal, Borderlands 3, Tom Clancy'nin The Division 2 ve Ghost Recon: Breakpoint bulunuyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/google-will-talk-games-at-next-stadia-connect-event/
20
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
5
1
1
1