Google'ın Yeni Kamera Uygulaması Ses Komutuyla Fotoğraf Çekebiliyor

7
1
1
1
0
Android 7.1 ile birlikte güncellenecek olan kamera uygulaması sayesinde ses komutlarıyla fotoğraf çekmek mümkün.

Google’ın duyurduğu Pixel ve Pixel XL bildiğiniz gibi Android 7.1 Nougat ile birlikte geliyor ve bu telefonlarda yeni kamera uygulaması Google Camera 4.2 de bulunuyor. Mevcut standart kamera uygulamasının yeni sürümü olan bu uygulama sayesinde artık ses komutuyla fotoğraf çekmek mümkün.

Pixel dışında Android 7.1 yüklü herhangi bir telefonda da kullanılması mümkün olan kamera uygulaması, “fotoğraf çek” dediğinizde fotoğraf, “selfie çek” dediğinizdeyse selfie çekiyor. Fotoğrafı aldığı ses komutundan 3 saniye sonra çeken uygulama, bu sayede arka kamerayla çekilen fotoğrafların düzgün çıkmasını ya da ön kamerayla çektiğiniz fotoğraflarda konuşurken çıkmamanızı sağlıyor. Bu özellik, ayrıca yine verilecek bir ses komutuyla 30 saniyeye kadar ayarlanabiliyor. Vereceğiniz bir “10 saniye sonra fotoğraf çek” komutuyla kameranın bekleme süresini uzatmak mümkün.

Bildiğiniz gibi ufak bir dil ayarı hilesi sayesinde Google Asistan ve Google Now ile birlikte “OK Google” ses komutu, ülkemizde kısıtlı da olsa kullanılabiliyor. Yani Android 7.1 güncellemesini alan arkadaşlarımızın telefonlarına dokunmadan fotoğraf çekmeleri mümkün olacak.

Kaynak : http://www.androidheadlines.com/2016/10/google-camera-4-2-can-snap-a-photo-using-a-voice-command.html
7
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
1
0