Google Çekildiğiniz Fotoğraflardan Göz Hastalıklarını Tespit Ediyor

0
0
0
0
0
Google Çekildiğiniz Fotoğraflardan Göz Hastalıklarını Tespit Ediyor
Google'ın geliştirdiği yeni bir algoritma, gözünüzün net bir şekilde göründüğü fotoğraflardan göz hastalığı olup olmadığını anlayabiliyor.

Geliştirdiği algoritmalarla birlikte yapay zekanın ilerlemesine önemli katkılarda bulunan Google, yapay zeka ile ilgili çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyor. Google'ın bu alanda geliştirdiği yeni algoritma ise tıp alanında dikkate değer bir nitelik taşıyor.

Google geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada körlüğe neden olabilen diyabetik retinopati hastalığının tespit edilmesine yarayan bir algoritma geliştirdiğini söyledi. Şirket bu algoritmasıyla birlikte sadece çekildiğiniz fotoğraftan bu hastalığa sahip olup olamayacağınızı bulabiliyor. Journal of the Ameriacan Medical Assoication isimli bir yayında yayınlanan makale, Google'ın bu algoritmasının uzmanların kararlarına hemen hemen eşdeğer olduğunu gösteriyor.

Henüz tıbbi bir kanıt değil

Her ne kadar algoritmanın doğru karar verdiği saptansa da henüz tam anlamıyla tıp dünyası böyle bir yapay zekaya güvenmeye hazır değil. Ancak bu algoritmanın geliştirilmesi görünüyor ki ilerleyen dönemlerde yapay zeka, doktorluk gibi toplum açısından önem taşıyan meslekleri bile teşhis açısından istihdam kaybıyla tehdit ediyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0