Google Chrome'a, Sekmeleri Gruplandırma ve Kaydetme Özelliği Geliyor

17
7
3
2
0
Google Chrome geliştirici ekibi, sekmeleri gruplandıran ve kaydeden, kaydettiği bu grupları daha sonradan tekrar erişilebilir kılan bir özelliği test ettiğini duyurdu. Bu özellik Google Chrome'un Canary sürümünde test edilebiliyor.

Google Chrome'un geliştirici ekibi, yeni bir özelliğin uygulamanın 'Canary' sürümünde kullanılmaya başlandığını duyurdu. Bu özellik kapsamında artık Google Chrome sekmeleri gruplanabilecek ve kullanıcılar istedikleri takdirde bu sekme grubunu kolaylıkla açabilecekler.

Kullanıcıların Google Chrome'a gelen yenilikleri test edebildikleri sürümü olan Canary'de kullanılmaya başlanan bu özellik sayesinde kullanıcılar, Google Chrome'u yanlışlıkla ya da bilerek kapatsalar bile kaydetmiş oldukları sekme grubunu kaybetmeyecekler ve diledikleri zaman o sekmelerin bütününe erişebilecekler.

Bu özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Google Chrome'un Canary sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Google Chrome'un Canary sürümünü indirmek isterseniz burada bulunan bağlantı yardımıyla neredeyse günlük olarak güncellenen Google Chrome'u bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Google Chrome Canary sürümünü bilgisayarınıza kurduktan sonra ise bu özelliği aktif edebilmek için öncelikle bu özelliği aktif etmeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken ilk şey Google Chrome'un arama çubuğuna 'chrome://flags' yazmak. Sizi şöyle bir ekran karşılayacak;

Yapmanız gereken ikinci şey ise 'Search flags' çubuğu yardımıyla 'Tab Groups' aramasını yapmanız geriyor. Karşınıza çıkacak olan tek bir ayarı 'Enabled' yaparak, Google Chrome'u yeniden başlatıyoruz.

'Relaunch Now' yazan butona tıkladığımız anda Google Chrome yeniden başlatılıyor. Bu noktadan sonra gruplandırmak istediğiniz sekmeleri oluşturmak için sizin için gerekli olan adreslere gidiyoruz ve üst kısımda bulunan sekme çubuğunda sağ tıklayarak 'Yeni Gruba Ekle' kısmına tıklıyoruz. Grupları oluşturduktan sonra Google Chrome'un son görüntüsü aşağıdaki gibi oluyor;

Google Chrome Canary'nin bu özelliği sayesinde sizler de kendi gruplarınızı oluşturabilecekseniz ve istediğiniz zaman sadece bu gruplar üzerinden çalışabileceksiniz. Yapılacak olan tüm testlerin tamamlanmasıyla birlikte bu özelliğin Google Chrome'un normal sürümüne de getirilmesi bekleniyor. 

  • Not: Google Chrome'un Canary sürümü stabil değildir ve bu özellikleri kullanmaya çalışırken internet tarayıcınız ya da kimi zaman bu özelliği kullanamayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi özelliklerin sağlıklı bir şekilde kullanılması için Chromium ekibinin bu özelliği normal Chrome sürümüne dahil edilmesinin beklenmesi, istenmedik durumlarla karşılaşılma ihtimalini ortadan kaldıracaktır.
Kaynak : https://techdows.com/2019/06/google-chrome-now-saves-and-restores-tab-groups.html
17
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
3
2
0