Google Chrome'un Android Sürümü İçin 10 Küçük Tüyo

31
20
15
6
4
Google Chrome'un Android'de daha verimli çalışmasını sağlayacak, daha çok işinizi görebileceğiniz tüyoları sizin için derledik.

Sekmeler arası geçiş kolaylığından zayıf internet bağlantınızı düzeltebilmeye kadar birçok seçenek, Google Chrome'un Android versiyonunda yer alıyor. Bugün Google'ın işletim sistemi Android'de yine Google'ın internet tarayıcısı Chrome'a özel bazı tüyolara bakıyoruz. Sizlere bazı değerli ipucular vereceğiz.

1. Zırt pırt çıkan "önerilen sayfaları" gizleyin:

chorme

Yeni bir Google sekmesi açtığınızda arama çubuğunun altında bazı önerilen sayfa kısayolları gösteriliyor. Eğer bu kısayolları görmek istemiyorsanız, onları kalıcı olarak gizlemek oldukça kolay.

Adres çubuğuna “ chrome://flags/#enable-ntp-remote-suggestions ” yazısını kopyalayın ve adres çubuğunuzda arayın. Açılır liste seçeneğini etkisiz kılın ve tarayıcınızı yeniden başlatın. Bu şekilde önerilen sayfalar gitmiş olacaktır.

2. Facebook ve Twitter uygulamalarını silip, bildirimlerinizi Chrome üzerinden alabilirsiniz:

twitter android

Facebook ve Twitter uygulamaları çok fazla yer kaplamalarıyla beraber birçok kişinin sıklıkla kullanmadığı fakat bildirimlerden haberdar olmak istedikleri platformlar arasında yer alıyor. Eğer siz de o kişilerdenseniz, arama motoru üzerinden bildirimleri almak için yine arama motorundan hesap ayarlarına giderek bildirim alma seçeneklerini açabilirsiniz.

3. Kaydırarak sekme değiştirebilirsiniz:

sekme chrome

Chrome’da sekme değiştirmenin en kolay yolu sekme butonuna tıklayıp ordan seçmek olarak biliniyor. Ama bunun dışında iki seçeneğiniz daha var. Adres çubuğunu sağdan sola kaydırarak sekme değiştirebilir veya tüm sekmeleri görmek için çubuğu aşağı doğru kaydırabilirsiniz.

4. Karanlık mod kullanımı:

Uzun süredir beklenen karanlık mod, Chorme için 2019'un Nisan ayında kullanıma sunulmuştu. Karanlık modu, sol üstteki menü butonuna tıklayarak tema ayarlarından seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.

5. Çevrimiçi olduğunuzda siteye erişim sağlamak:

Bir siteye ulaşmanız gerekiyorsa ve o sırada kötü bir internet bağlantısına sahipseniz, sürekli bağlantıyı yenilemek oldukça sinir bozucu olabilir. Google bunun yerine oldukça pratik bir çözüm sunuyor. Çevrimdışı olduğunuzda herhangi bir sayfaya giderek “Çevrimiçiyken indir” seçeneğine tıklarsanız internete bağlandığınız gibi Chrome siteye erişim sağlayacak ve size bildirim gönderecektir.

6. Kelimenin üstüne tıklayarak Google’da arama:

Aslında çok basit olsa da çok da bilinmeyen özellikler arasında yer alıyor. Chrome kullanırken herhangi bir kelimenin üstüne tıklarsanız arama motorunuz size bir panelle beraber seçtiğiniz kelimeyle alakalı bilgiler sunacaktır. Paneli yukarı kaldırarak daha ayrıntılı bilgilere de erişebilirsiniz.

7. Bir siteyi sessize almak veya tamamen engellemek:

Android için Chrome’un normalde internet siteleri için otomatik oynatmayı engellemesi gerekirken, bazı siteler bunu aşan yeni metotlar ile video veya sesleri otomatik başlatabiliyor.  Chrome size bu siteleri engelleme veya sessize alma gibi farklı yönetim seçenekleri sunuyor.

Örneğin bazı istenmeyen siteleri sessize alabilir veya sadece birkaçının otomatik oynatılmasına izin verebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerek ise ‘Site Ayarları’na gidip ‘Ses’ seçeneğinden otomatik oynatma seçeneğini kapatmak olacaktır.

8. ‘Sayfada Bulma’ seçeneği:

Chrome’un ‘Sayfada Bul’ arama yöntemini kullanırken aşağı ve yukarı butonlarına basabilmenizin yanında, aradığınız cümleyi bulmak için farklı bir yöntem daha kullanabilirsiniz. Butonları kullanmak yerine, ekranı aşağı veya yukarı kaydırarak da bulunan sonuçlara erişmeniz mümkün.

9. Daha fazla arama motoru ekleme seçeneği:

Yeni bir arama motoru eklemek biraz uğraştırıcı olsa da aslında çok da karışık değil. Öncelikle herhangi bir siteye gidin ve rastgele bir arama işlemi gerçekleştirin. Daha sonra Chrome ayarlarını açarak ‘Arama Motoru’ butonunu seçin. Varsayılan olarak size gösterilen arama motorları arasından istediğinizi seçebilirsiniz.  Bütün arama motorlarını kullanamasanız da DuckDuckGo, Amazon, eBay ve birkaç diğer popüler site için işe yaradığı biliniyor.

10. Görüntü yakınlaştırma:

chrome

Birçok durumda siteler mobil olarak görüntülenirken yakınlaştırma seçeneğini sunmuyorlar. Bazen gerçekten çok fazla sinir bozucu olan bu engel için Chrome bir çözüm sunuyor. Sadece ‘Chrome Ayarları’nı açarak erişilebilirlik menüsünden ‘yakınlaştırmaya zorla’ seçeneğini aktifleştirerek, istediğiniz siteyi istediğiniz zaman yakınlaştırabilirsiniz.

İşte Android için Chrome’u daha verimli kullanmanın 10 yolundan bahsettik. Eğer siz de buraya yazmadığımız herhangi bir kolaylık biliyorsanız yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

31
20
15
6
4
Emoji İle Tepki Ver
31
20
15
6
4