Google Chrome'da Flash, Koltuğunu HTML5'e Bırakıyor

0
0
0
0
0
Google, yeni Chrome sürümüyle birlikte flash desteğini keserek varsayılan olarak HTML5 desteği sunacak.

Bir dönem internetteki içeriklerin çoğunluğunu oluşturan flash içerikler, özellikle HTML5’in gelişmesi ve mobil platformların ortaya çıkmasıyla birlikte yavaş yavaş popüleritesini yitirmiş; ayrıca flashın artık geri kalan yazılımı nedeniyle çoğu internet sitesi flash kullanmaktan vazgeçmişti.

Uzun süredir pek sık karşımıza çıkmayan flash içerikler, yine de internet tarayıcıları tarafından desteklenmeye devam ediyordu. Bir süredir Chrome’un çeşitli eklentilerle oynatmayı engellediği ve kullanıcı onayıyla oynatılmasına izin verdiği flash ile oluşturulan içerikler artık varsayılan olarak görüntülenmeyecek.

Google, yakında yayınlayacağı güncellemeyle birlikte Chrome platformunda varsayılan olarak flash desteği sunmayacak ve Aralık itibariyle tam anlamıyla Google Chrome tarayıcısında flash yerine varsayılan olarak HTML5 içeriklere ulaşılacak.

Açıkçası artık günümüzde flash tabanlı servisler kalmasa da Google'ın bazı servisleri flash tabanlı işliyordu. YouTube başta olmak üzere Google servislerinin de HTML5'e geçiş yapması; flash için yolun sonu oldu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0