Google Chrome'un Acilen Güncellenmesini Gerektiren Güvenlik Açığı

18
2
2
1
1
Google, Chrome'un masaüstü sürümlerinde kritik bir güvenlik açığı olduğunu, açığın kontrol altına alındığını ancak kullanıcıların mutlaka Chrome uygulamalarını güncellemesi gerektiğini açıkladı.

Güvenlik açıkları hem geliştirici şirketler hem de kullanıcılar için çok büyük bir risk teşkil etmektedir. Kullanıcılar açısından kişisel verilerinin çalınmasına neden olabilecek güvenlik açıkları, teknoloji devlerine olan güveni zedeleyebilir ve hatta şirketlerin yok olmasına neden olabilir.

Güvenlik açıklarından nasibini alan şirketlere şimdi de Google eklendi. Teknoloji devinin internet tarayıcısı olan Chrome'da bir güvenlik açığı olduğu ve bu güvenlik açığının bilgisayar korsanlarına hedef bilgisayarlarda rastgele kod çalıştırmasına imkan verdiğini açıklayan Google, kullanıcıların Chrome uygulamasını mutlaka güncellemesi gerektiğini açıkladı.

Chrome

Bilgisayar korsanları, bu güvenlik açığını sömürmek için kullanıcıları kötü amaçlı internet sitelerine yönlendiriyorlar. Kullanıcı internet sitesine girdiğindeyse bilgisayar korsanları düzenlediği saldırıyla hedef bilgisayara sızıyor, rastgele kodlar çalıştırabiliyor, veriler üzerinde oynama yapabiliyor ve hatta tüm yönetici yetkilerine sahip olan yeni bir kullanıcı oluşturabiliyorlardı. 

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Google'ın tüm masaüstü sürümleri bu güvenlik açığından etkilenmiş durumda. Ancak Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen mobil Google Chrome sürümleri, söz güvenlik açığını içermiyor.

Google, güvenlik açığını kapatmış durumda

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Google, Chrome'un 76.0.3809.132 sürümünden önceki tüm versiyonlarında bu güvenlik açığının olduğunu ve bu yüzden kullanıcıların, Chrome uygulamasını acilen güncellemeleri gerektiğini açıkladı. Dilerseniz şimdi, Google Chrome'u nasıl güncelleyeceğinize bakalım.

Chrome uygulamasını güncellemek için yapılması gerekenler

Aslına bakılacak olursa Google, Chrome'u otomatik olarak güncelliyor. Ancak her ihtimale karşı manuel olarak kontrol etmek, içinizi daha rahat tutacaktır.

  • Google Chrome uygulamasını açın ve sağ tarafta bulunan menü tuşuna tıklayın.
  • "Yardım" menüsü altında yer alan "Google Chrome Merkezi" isimli alt menüye tıklayın.

Google Chrome

  • Yönlendirildiğiniz sekmede Google Chrome'un sürüm bilgilerini göreceksiniz. Eğer Chrome uygulamanız güncelse güvenlik açığının sizi etkileme durumu yoktur ancak güncel değilse risk altındasınız demektir. 
  • Kısa süreli işlemlerin ardından Google Chrome, otomatik olarak güncellenecek ve tarayıcınız yeniden başlatılacaktır. Bu sayede Chrome uygulamanız güncellenmiş olacak.
Kaynak : https://news.softpedia.com/news/major-security-flaw-found-in-google-chrome-patch-must-be-installed-asap-527229.shtml
18
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
2
1
1