Google Chrome'un Tarayıcı Pazarındaki Ezici Üstünlüğünü Gösteren Tablo

30
14
13
5
2
Google, tarayıcı pazarında rakiplerine karşı üstünlüğünü sergilemeye devam ediyor. Chrome, Ekim ayında küçük bir düşüş yaşamasına rağmen yine büyük farkla lider konumda.

Tarayıcı pazarında son liderlik tablosu belli oldu ve birinciyi tahmin etmek zor değil. Microsoft'un Chromium tabanlı yeni tarayıcısı Edge'e rağmen, Google Chrome için endişelenecek bir durum görünmüyor ve tarayıcı pazarında rakiplerine şans vermeyecek şekilde hakimiyetine devam ediyor.

NetMarketShare tarafından sağlanan veriler, Google Chrome'un Ekim 2019'da bir önceki aya göre çok az bir düşüş kaydettiğini gösteriyor. Ancak 10 kullanıcıdan yaklaşık 7'si hala Google'ın tarayıcısını tercih ediyor. Google Chrome'un Eylül ayında %68,33 olan payı Ekim ayında %67,39'a indi.

Diğer yandan 2. sırayı güvence altına alan Mozilla Firefox'un kullanım oranı iki ay önce % 8,68'di ve Ekim'de ayında küçük bir düşüşle % 8,63'e geriledi. Ancak Google Chrome ile arasındaki %58,76'lık farka bakılırsa, Firefox'u ikinci sıra mahkumiyetinden kurtulamayacak gibi görünüyor.

tarayıcı pazarı verileri

Internet Explorer artık güvenlik yamaları dışında yenilik almadığı halde en çok kullanılan 3. masaüstü tarayıcısı olmaya devam ediyor. Elbette Windows işletim sistemlerinde varsayılan tarayıcı olarak gelmesinin etkisi büyük. Ancak Microsoft, kullanıcılarını Microsoft Edge'e geçmeye teşvik ediyor. Internet Explorer şu anda %6,39'luk pazar payına sahip ve Microsoft Edge ise %6.09'da kaldı. Diğer yandan Apple'ın Safari tarayıcısı %4.81 ile Edge'in hemen arkasında yer aldı.

Microsoft, Edge'i 2020'nin başında istikrarlı bir yapıyla pazara sunmaya çalışıyor. Ancak Chrome'un pazar payı, bu planlarının önündeki en büyük engel ve uzun bir süre boyunca tablo değişmeyecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/browser-wars-no-chance-for-microsoft-edge-as-google-chrome-still-dominates-528083.shtml
30
14
13
5
2
Emoji İle Tepki Ver
30
14
13
5
2