Google’ın Siber Güvenlik Projesi 'Chronicle', Sorunlarla Boğuşuyor

3
2
2
1
0
Başta bağımsız bir şirket olarak çalışmalarına başlayıp daha sonra Google’a dahil olarak Google’ın siber güvenlik projesi olarak devam etmesine karar verilen ‘Chronicle’ birçok sorunla boğuşuyor.

Chronicle, Google’ın ana şirketi altında kendi siber güvenlik şirketi olana kadar, Alphabet’e dahil olan bir proje olarak başladı. Kendi sözleşmeleri ve politikaları ile bağımsız bir start-up ​​olması gerekiyordu. En azından CEO'su Stephen Gillett'in iş kurulduğunda söylediği şey buydu. Yine de, bu yılın haziran ayında Chronicle, Google’a Bulut güvenlik tekliflerinin bir parçası olmak üzere resmen katıldığında bağımsız bir varlık olma statüsünü statüsünü kaybetmiş oldu. Yeni bir rapora göre, Chronicle’in “pes etmesinin” en büyük nedenlerinden biri buydu.

Görünüşe göre, birçok Chronicle çalışanı yalnızca ilanın yapıldığı gün bir toplantıda Google’ın bir parçası olacaklarını öğrendi. Bazıları, hareketin başlangıçtaki orijinal görüşüne ihanet ettiğini hissetti. Ayrıca, çalışanların tazminatı da çok önemli bir nokta haline geldi. Çünkü teknoloji devinin Chronicle çalışanlarının maaşlarını ve stok paketlerini ayarlamadığı ve diğer Google çalışanlarına göre daha düşük olduğunu bildirdi.

Chronicle çalışanları şirketten ayrılıyor

Google Chronicle

Hepsi bu kadar değil: İnsanlar Stephen Gillett için “uzak bir CEO” diyor ve “Chronicle’ın geleceği konusunda açıklık olmadığı nedeniyle şirketten ayrılıyor. Eski bir çalışan, Gillett’i para dışında hiçbir şeyi umursamayan bir figüran olarak adlandırdı. Satış ve mühendislik personeli, görünüşe göre Google'da başka roller buluyor veya ürün yol haritası olmadığı için şirketten tamamen ayrılıyor.

Gillett, zaten çoktan Google’daki başka bir rol için ayrıldı. Google'ın kurucu ortağı ve baş güvenliği Mike Wiacek, teknoloji devinden ayrılırken elveda notunda “Chronicle, hayal edebileceğim en sağlıklı ve canlı şirket kültürlerinden birine sahipti. İşler hiçbir zaman mükemmel olmadı, ama bu önemli ” dedi. Baş Teknoloji Sorumlusu Will Robinson’un da şirketten ayrıldığı duyruldu.

Chronicle bundan sonra ne yapacak?

Google Chronicle

Chronicle'ın buradan nereye gideceği tam olarak belli değil. Google’a katılmadan önce ilk ticari ürünü Backstory’yi duyurmuştu. Bu ürünle şirketler çalışanların cihazlarından veya sunucularından veri alabiliyor ve tehditleri otomatik olarak ve hızlı bir şekilde tanımlamak için bilgileri analiz edebiliyordu. Diğer çalışanların bir kısmının Chronicle'da çalışmaktan mutlu olduğunu ve ekibin Backstory dışındaki yeni ürünler üzerinde çalıştığını söylediği öğrenildi.

Google Chronicle

Buna cevap olarak, Google mühendislik başkanı Sunil Potti, Engadget’e Chronicle’in Google’ın güvenlik iş hedefleri için "kritik" olduğunu ve şirketin takıma "agresif bir şekilde yatırım yaptığını" söyledi. Aşağıdaki ifadenin tamamını okuyabilirsiniz. 

"Dünya standartlarında teknolojiyle bir güvenlik şirketi kurmak ve müşterilerimizin verilerini korumalarına yardımcı olmak bizim önceliğimizdir. Chronicle bu görev için kritik öneme sahiptir ve müşterilerimiz için zorlayıcı bir ürün yol haritası sunmak için Chronicle işine agresif bir şekilde yatırım yapıyoruz."

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/09/google-chronicle-trouble/
3
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
2
1
0