Google'dan Kadınlara Ayrı Erkeklere Ayrı İfadeler Geliyor

0
0
0
0
0
Android 7.1 ile birlikte yeni ifadeler yayınlayacağını daha önce duyuran Google'dan konuya dair yeni bir açıklama geldi.

Bilgisayarımızda deli gibi MSN Messenger ve Yahoo Messenger kullandığımız günlerden bugünlere miras kalan ve yaygın adıyla “emoji” olarak bilinse de bizlerin inatla “ifade” demeye devam edeceği hareketli ya da hareketsiz konuşma penceresi görsellerinin kullanımı gittikçe artıyor.

Hoşumuza gitsin ya da gitmesin, bu gülen suratlar, ağlayan suratlar ve hatta duran suratlar, özellikle mobil kullanıcılar adına günlük hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. Günden güne sözcüklerin yerini almaya başlayan bu ifadelerin önemini Apple bile ciddiye alıyor olsa gerek; eski sürümlerde bulunan tabanca ifadesini iOS 10 ile birlikte yeşil bir su tabancasına çevirmişti.

Benzer şekilde Google da bu yılın başında Android 7.1 ile cinsiyet farklarını gözeten, 63 yeni ifade karakteri çıkaracağını duyurmuştu. Yani kadınlara ayrı, erkeklere ayrı gülücükler. Yeni ifadelerin tasarım ekibinde yer alan Rachel Been ve Agustin Fonts (soyadı-meslek uyumu); hem yeni ifadelerin tasarım aşamasında birer kadın olarak bulunmalarının, hem de bir Android kullanıcısı olarak Google’ın kadınların varlığını bu şekilde vurguluyor oluşunu görmenin, kendilerini memnun ettiğini söylüyorlar.

Görüldüğü gibi ifade kullanımının günlük hayatın bir gerçeği haline gelmiş olması, gerek Apple gerekse de Google tarafından kabul görmüş durumda. Bu sebeple de işin teknoloji kısmının yanında sosyal kısmını da göz ardı etmemek gibi yeni bir sorumluluğa sahip olmuş oluyorlar.

Kaynak : http://www.androidcentral.com/google-explains-why-it-focused-fair-gender-representation-its-new-emoji
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0