Haritalar'da Filistin'in Olmaması Hakkında Google'dan Açıklama: “Biz Filistin Adını Hiç Kullanmamıştık ki?”

5
1
0
0
0
Haritalar'da Filistin'in Olmaması Hakkında Google'dan Açıklama: “Biz Filistin Adını Hiç Kullanmamıştık ki?”
Dün sizlere aktardığımız Google, Yandex ve Apple Harita servislerinde Filistin adının geçmemesi konusuna Google’dan yanıt geldi.

Dün bizim de dikkatimizi çekerek haberleştirdiğimiz detaya göre Google Haritalar, Apple Harita ve Yandex Harita servislerinde herhangi bir Filistin ibaresi olmadığını görmüştük. Her ne kadar Filistin’a ait olan Gazze Şeridi ve Batı Şeria kısımlarının sınırları belli olsa da buralara isim verilmediğinin görülmesi tepkilere yol açmıştı.

Şimdi ise bu konuya Engadget üzerinden açıklama getiren Google, savunma olarak “Zaten Google’ın harita servisinde hiçbir zaman Filistin ibaresi olmamıştı. Ancak gelen tepkiler sonrasında durumu kontrol ettiğimizde Gazze Şeridi ve Batı Şeria (West Bank) bölgelerinin isimlendirilme adında bir sorun olduğunu keşfettik, bu sıkıntı da en kısa sürede giderilecektir” şeklinde açıklama geldi.

Yani buradan hareketle hem Google Maps, Hem Apple Harita ve aynı zamanda Yandex Harita servislerinde görünüşe göre hiçbir zaman Filistin ibaresi yoktu. Bunun yerine Gazze Şeridi ve Batı Şeria (West Bank) şeklinde bölge isimlendirmeleri yapan haritalara bakalım tepkiler büyüyecek mi, ya da bu tepkiler ile bu bölgelere Filistin adlandırılması yapılacak mı göreceğiz.

5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0