Google'dan Web Reklamları ile İlgili Sevindirecek Çözüm!

0
0
0
0
0
Arama motoru Google web reklamlarının daha hızlı açılması ve daha enerji tüketmesi için bir yöntem geliştirdi.

İnternet reklamlarının yarattığı performans düşüklüğü ve aşırı güç tüketimi tüm kullanıcıların canını sıkacak türden. Birçok kullanıcı hem reklamlardan hem de yan etkilerinden kurtulmak için reklam bloklayıcı yazılımlar tercih ediyor. İnternet reklamlarından büyük gelir elde eden Google ise reklamların olumsuz etkilerini kaldırmayı amaçlayan bir teknolojiyi test ediyor.

Google’ın yeni teknolojisi aslında bilinen ve bazı büyük medya kuruluşlarının kullandığı A4A (Amp for ads) teknolojisini temel alıyor. A4A, reklamların çok daha hızlı görüntülenmesini sağlıyor. A4A’yı kullanan siteler arasında BBC, Guardian, Wall Street Journal gibi birçok gazete bulunuyor. Bu sitelerde haberler HTML kodlarına göre 10 kata kadar daha hızlı açılıyor.

Google’ın asıl odak noktası ise akıllı telefonlar ve tabletler. Bu cihazlar için geliştirdiği Amp ( Accelerated Mobile Pages) teknolojisi mobil cihazlarda daha düşük güç tüketimiyle daha uzun pil ömrü sağlıyor. Ayrıca reklam görüntülenme hızını da artırıyor. Google’ın test ettiği teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0