Google, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Daydream View'un Satışını Durdurdu

6
1
1
1
0
Google, geniş ürün yelpazesinde yer alan sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View VR başlığının satışlarını durdurdu. Şirket, çevrimiçi mağazalarında telefon destekli sanal gerçeklik gözlüğünün satışlarına son verme kararı aldı.

Teknoloji devi Google, Daydream View VR başlığını en son 2017 yılının ekim ayında güncellemiş ve takip eden nisan ayında oldukça büyük indirimler yapmıştı. Şimdiyse 9to5Google’ın haberine göre Google, bu başlığını çevrimiçi mağazalardan kaldırdı. Bu haberler, şirketin Pixel 4 serisi ve Pixelbook Go’nun duyurularını yaptığı Made By Google etkinliğinden sonra ortaya çıktı.

Bu değişiklik, akıllı telefon destekli sanal gerçeklik gözlüğü ve genel kullanıcılar için büyük bir darbe oldu. Samsung, Gear VR’ını bu sene VR desteği bulunmayan Galaxy Note 10’unu çıkartana kadar uzunca bir süre desteklemişti. Ayrıca Lenovo da artık Mirage Solo satışlarını yapmıyor.

Alternatifler

Google Daydream View VR

Eğer ki ucuz bir sanal gerçeklik gözlüğü kullanmak istiyorsanız çok da fazla özelliği bulunmayan Google Cardboard’u deneyebilirsiniz. Bu ürünün pek de sizlik olmadığını düşünüyorsanız satın alabileceğiniz Oculus Quest gibi birçok pahalı alternatif de bulunuyor. Tabii bu cihazların bilgisayarınıza bağlı olması gerekiyor.

Google’ın Daydream donanımını yenileme planlarının olması muhtemel ancak şu an için olasılıklar arasında kendisine büyük bir pay aldığını söylemek doğru olmaz. Sonuçta şirket, henüz geçtiğimiz günlerde büyük bir donanım etkinliği düzenledi ve bu nedenle odak noktasının farklı yerde olduğu düşünülüyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/google-has-stopped-selling-the-daydream-view-vr-headset
6
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
1
0