Google Dokümanlar’a Uzun Zamandır Beklenen Dosya Kıyası Özelliği Geldi

11
5
1
0
0
Google Dokümanlar, yeni gelen güncelleme ile artık iki belge arasındaki farklılıkları gösterebilir hale geldi.

Google Dokümanlar, dosyalar üzerinde işbirliğini çok daha kolay bir hale getirdi. Çünkü artık uygulama, sürüm numaralarına bakılmaksınız aynı dökümanı farklı insanların aynı anda düzenlemesine izin veriyor. Ancak servisi kullanmadığınız ve yerel olarak kaydedilmiş dosyalara güvenmeniz gereken zamanlar da olacak. Microsoft Word bunu yıllardır yapsa da, Google bunda geç kalmıştı. Bu hamleyle rakiplerine yetişmiş oldu.

Yeni eklenen özellik, iki ayrı belgeyi web arayüzünden karşılaştırmanızı sağlıyor. Bunu gerçekleştirmek için Dokümanlar’da bir belge açın, Araçlar > Belgeleri karşılaştıra tıklayın ve karşılaştırmak istediğiniz versiyonu seçin. Bu sayede belgede yapılan düzenlemelerin gösterildiği yeni bir belge oluşturulacak ve görmekte zorluk çekmeyeceksiniz.

Kullanılabilirlik açısından bu özellik, bugünden itibaren kullanıma açık olacak. Tüm kullanıcıların özelliğe tam olarak erişmesi ise Temmuz ayının başlarına kadar sürebilir. Son olarak Google, mobil uygulamasının belgeleri kolayca karşılaştırıp karşılaştıramayacağına dair bir bilgi vermedi.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/06/11/google-docs-compare/
11
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
1
0
0