Google, Donanım Departmanındaki Projeleri Yavaşlatıyor

5
5
1
1
0
Daha önce Pixel C, Pixel Slate gibi ürünlerde sorun yaşayan Google, donanım projelerini yavaşlatıyor gibi görünüyor.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Google; Pixelbook, Pixel Slate, Google akıllı ev cihazları, Pixel telefonları ve son olarak geçtiğimiz sene HTC’den aldıkları 1,1 milyar dolarlık teknoloji ve personel alımı sayesinde donanım sektöründe hızla ilerliyordu.

Ancak şimdi Google’ın donanım ekiplerinden olan 'Create' (Yarat) departmanındaki düzinelerce çalışanın, geçici olarak şirketin diğer bölümlerinde yeni görevler almaları istendi. Bu durumda Google'ın gelecekteki donanım planları tehlikeye girebilir.

Google’ın donanım ekibini yeniden yapılandırılması, şirketin dizüstü ve tablet grubunun etrafında toplanmış gibi gözüküyor. Ancak Google, çalışanlarını işten çıkarma taraftarı değil. Böylelikle Google, donanım sektöründeki yatırımlarını daha sonraki bir tarihte tekrar hayata geçirebilme şansını elinde saklıyor.

Bununla birlikte Google, donanım tanıtma planlarını yavaşlatıyor gibi gözükse de tüm elektronik cihazlardan da vazgeçmiyor. Ayrıca bu değişiklik daha fazla sayıda daha kaliteli elektronik cihazlarla karşılaşacağımız anlamına geliyorsa kullanıcılar için daha iyi bir dönem bizi bekliyor olabilir.

Kaynak : https://gizmodo.com/uh-oh-looks-like-googles-hardware-team-might-be-in-tro-1833260639
5
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
5
1
1
0