Google, Drone Teslimatında Amazon'un Önüne Geçmeyi Hedefliyor

13
6
2
0
0
Drone'ların ilk çıktığı günden bu yana sürekli gündemde olan drone ile teslimatlar, bir süredir teknoloji devlerinin de üzerine çalıştığı bir konu. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon'u drone ile teslimat konusunda alt etmek isteyen Google, kısa süre içinde teslimatlara başlanacağını duyurdu.

Google ve Google'a ait diğer şirketleri tek çatı altında toplayan Alphabet'e ait drone teslimat şirketi Wing, Avustralya’da sivil havacılık konusunda yetkili merci CASA'dan planlanan teslimatlar için onay aldı. Google'ın bu hamlesiyle birlikte Jeff Bezos'ın CEO'su olduğu Amazon, drone ile teslimat alanında artık ciddi bir rakibe sahip.

Yakın zamanda Canberra'da drone ile teslimatlara başlanacağını açıklayan Wing, 2014'ten bu yana bu bölgede drone ile teslimat testleri gerçekleştiriyor. CASA'nın belirlediği güvenlik kriterlerine uyarak tasarlanan drone ile teslimat sistemi, ilk aşamada sınırlı bir bölgede hizmete açılacak.

Drone ile teslimat sisteminin başarılı olması durumunda ülkenin geneline yayılması ve ilerleyen süreçte drone'lardan oluşan teslimat filolarının kurulması bekleniyor. Bazı çevrelerce drone'ların uçuş anında çıkardığı sesler ve alçak uçuş sırasında oluşabilecek güvenlik sorunları gibi bazı endişelerin dile getirildiği projenin başarılı olup olamayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://jalopnik.com/google-is-set-to-beat-amazon-to-drone-deliveries-1833939537
13
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
2
0
0