Google, Düz Dünyacıları Oldukça Kızdıracak Bir Şakaya İmza Attı

158
10
9
6
6
Google Translate'in "Ben bir Düz Dünyacıyım "cümlesini "ben çıldırmış biriyim" olarak çevirmesi, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Son yıllarda adeta bir trende dönüşen dünyanın düz olduğuna dair iddialar uzun süredir ülkemizde de tartışılıyor. Kimi insanlarca fanatiklik boyutunda savunulan bu iddia, bir başka kesim içinse bir eğlence faktörü halini alıyor. Üstelik bu tür tiye almalar yalnızca sıradan insanlar tarafından değil dev şirketlerce de yapılabiliyor.

Google, bugünlerde düz dünyacıların dünyasını başına yıkacak bir atılım ile sosyal medyanın yoğun ilgisini üzerine topladı. Google Translate uygulamasına “I am a flat-earther” yazıldığında bazı ülkelerde bahsi geçen metin, “Ben bir düz dünyacıyım” yerine “Ben çıldırmış biriyim” olarak çevirilmeye başladı.

Üstelik ülkemizde de sık sık gündeme gelen bu konu ile dalga geçen tek dev isim Google değil, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk da geçtiğimiz günlerde “Neden oralarda hiç Düz Mars Topluluğu yok” tweetini atarak, düz dünya savunucularının kendisine yönelttiği soruları tiye almıştı. Google'ın bu şakasından sonra tüm gözler düz dünya savunucularına çevrilmiş durumda; verecekleri cevap gülen gözlerle bekleniyor.

158
10
9
6
6
Emoji İle Tepki Ver
158
10
9
6
6