Google Fit'e Yeni Özellikler Getiren Android ve iOS Güncellemesi

4
3
2
0
0
Google Fit’in geçen seneki arayüz güncellemesinin ardından Google, uygulamanın fiziksel aktivite takibine yönelik geliştirmelere başlamıştı. Yapılan son güncelleme ile kalp atış hızı ve adım takibine yönelik iyileştirmeler göze çarpıyor. Bunların yanında koyu tema ve uyku anındaki durumunuzu kayıt altına alan bir özellik de dikkat çeken diğer yeniliklerden.

Google tarafından yayınlanan son güncelleme ile Google Fit, koyu temaya kavuşuyor. Güncelleme beraberinde uyku durumunuzu takip etmenize yarayan özellikler getiriyor. Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı "Uyku Hâli" grafiği. Bu grafiğe baktığınızda uyandıktan sonra uygulamanın ana menüsüne girene kadar geçen süredeki kalp ritminizi ve adım sayışınızı dahi görebilirsiniz. Google Fit üzerindeki bu tablo aktivitelerinizi kayıt ederek günlük, haftalık ve aylık olarak sınıflandırmakta.

Formda kalmak veya diyet yapmak için bir program kullandığınızda, uzmanlar sizden uykunuzu takip etmenizi isteyecektir. Kullandığınız her hangi bir üçüncü parti uygulamayı Google Fit ile bağlayabilir ve “Uyku Hâli” grafiğinize erişebilirsiniz.

google fit grafik

Bu arada, geçen ayki testten sonra Google Fit için koyu tema resmî olarak yayında. Bu özellik için Ayarlar üzerinden aç/kapa yapabilirsiniz. Google Fit, Android istemcisinin de desteğiyle sistem genelindeki Batarya Tasarrufu seçeneklerini desteklemekte.

Son olarak geçen Nisan ayında iOS için yayınlanan Google Fit, artık antrenman sırasında izlediğiniz programınızı da içerebilir. Uygulama, Apple Health için gerekli izinleri verdikten sonra bir Apple Watch, bağlı bir uygulama veya Wear OS cihazınızın yardımı ile antrenmanınızın istatiksel özetini çıkarabilir.

google fit menü

Saydığımız bu özellikler, önümüzdeki haftalarda kullanıcılar ile buluşmaya başlayacak. iOS için gelmiş olan son güncelleme ile koyu tema çoktan kullanılabilir durumda ancak uyku takip araçları iki platform için de henüz yayında değil.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/02/google-fit-sleep-logging/
4
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
2
0
0