Google, Akıllı Saat Üreticisi Fitbit'i 2,1 Milyar Dolara Satın Aldı

17
13
6
4
3
Google, özellikle sağlık alanında giyilebilir teknoloji ürünleriyle öne çıkan Fitbit'i satın aldı. Şirket, Wear OS işletim sistemiyle akıllı saat pazarına daha sağlam adımlarla girmek istiyor.

Google, son yıllarda donanıma daha fazla odaklanmaya başladı ve bu alandaki en büyük rakibi Apple'a erişebilecek tek şirket olarak yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Şirket, bugün yaptığı açıklama ile akıllı saatleriyle öne çıkan giyilebilir teknoloji aksesuarları üreticisi Fitbit'i 2,1 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Google, Wear OS platformu ile giyilebilir ürün pazarına girmeye çalışıyor ve gerçek bir etki yaratmak için mücadele ediyor. Fitbit'in donanımları her zaman beğeni topluyordu ve artık Google'a, Android'e entegre giyilebilir cihazlar geliştirmesi için çok daha güçlü bir temel sağlayacak. Şirket, Fitbit'in egzersiz takibindeki deneyimini, mevcut Google Fit uygulamalarına da entegre edilebilecek ve Apple karşısında sağlam bir alternatif sunabilecek.

Fitbit, yaptığı basın açıklamasında satın alma işleminin hisse başına 7.35 dolar olmak üzere yaklaşık 2.1 milyar dolarlık bir anlaşmayla sağlandığını belirtti. Ayrıca sağlık ve egzersiz verilerinin Google reklamları için kullanılmayacağına dikkat çekerek, gizliliği ciddiye almaya devam edeceğini vurguladı. Şirketin değeri, değişen pazara uyum sağlamaya çalıştığı için önemli ölçüde dalgalanıyor. Satın almanın önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor.

fitbit akıllı saat

Fitbit, son yıllarda büyüme noktasında bazı sorunlar yaşadı. Daha önceleri bileklere giyilen etkinlik izleyici cihazlar alanında öncülük eden şirket, akıllı saat pazarında rekabet artınca gerileme yaşadı. Pebble, Vector ve Coin'in satın almasının ardından ürettiği Versa saatler, sağlık sektörüne başarıyla odaklanabilmesinde etkili oldu. Fitbit, aynı zamanda Apple Watch'un başarılarının ardından sağlık ürünleriyle öne çıkmaya çalıştı ve sağlık hizmeti şirketleri ile çeşitli ortaklıklar yaptığını açıkladı.

Fitbit, Google'ın sağlık odaklı giyilebilir ürünlere yaptığı ilk yatırım değil. Şirket, Ocak ayında Fossil'in gizli akıllı saat teknolojisini satın almak için 40 milyon dolar harcamıştı.

Kaynak : https://bgr.com/2019/11/01/google-acquires-fitbit-for-2-1-billion/
17
13
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
17
13
6
4
3