Google Fotoğraflar, Belgeleri ve Faturaları Fotoğraflamayı Kolaylaştıracak

14
5
1
0
0
Google'ın fotoğraf çekme ve depolama amacıyla kullanılan uygulaması Fotoğraflar; belge ve faturaları daha iyi bir şekilde fotoğraflamaya yarayan yeni özelliğine bu hafta kavuşacak.

Diğer fotoğraf çekme uygulamaları kadar çekim amaçlı kullanılmasa da birçok kullanıcısı olan Google Fotoğraflar, fatura ve belgeleri daha kolay fotoğraflayabilecek. Fotoğraflar adlı uygulamada yer alan yapay zekâ sayesinde çekilen fotoğraflar otomatik olarak aydınlatılıp daha iyi hâle getirilebiliyordu. Fatura ve resmi belge gibi dokümanların fotoğrafını çekerken çok kullanışlı olacağı düşünülen bu özellik de yapay zekânın yaptığına benzer şeyler yapıyor.

'Kırp ve Ayarla' adlı bu yeni özelliği kullanmak için yapılması gereken tek şey anlık olarak bir belgeyi fotoğraflamak ve özelliği aktif etmek. Bu işlemin ardından uygulama yeni bir arayüze geçerek fotoğrafladığınız belgeyi çok daha düzgün hale getirerek düzenleyecek. Bu tarz bir özellik daha önce Microsoft'un Office Lens adlı uygulamasında karşımıza çıkmıştı. İki program arasındaki rekabetten kimin galip ayrılacağını hep birlikte göreceğiz. 

'Kırp ve Ayarla' adlı özellik, Google Fotoğraflar'ın bu hafta yayınlanacak yeni güncellemesiyle birlikte Android cihazlara dağıtılacak.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/29/google-photos-clear-pictures-receipts-crop-adjust-documents/
14
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
1
0
0