Google, Gelen Tepkiler Üzerine Yumurtalı Salata Emojisini Değiştirmek Zorunda Kaldı

56
22
6
3
3
Google, salata emojisinin içerisine yumurta koymasıyla sosyal medya üzerinde veganlardan büyük tepki aldı ve emojisini değiştirmek zorunda kaldı.

Hayvansal gıdaların yenmemesi gerektiğini savunan vegan bireyler, Google'ın Android telefonlar için sunduğu salata emojisinde yumurta kullanmasına tepki gösterdi. Daha önce de silah emojileri bütün firmalar için gündeme gelmiş ve Google su tabancası ile değiştirmişti. Google çalışanı Jennifer Daniel, salata emojisinin değiştiğini Twitter üzerinden açıkladı ve olumlu tepkiler aldı.

Jennifer Daniel yukarıdaki attığı twette, Google'ın kullanıcı önerileri sonrası bazı adımlar atma kararı aldığını ve en belirgin örneklerinden biri olarak salata emojisinden yumurtanın çıkartıldığını belirtti.

Tweete binlerce yorum geldi ve çoğu teşekkür mesajıydı. Yukarıda da aktivist bir bireyin "teşekkürler" yazdığı bir tweeti görmekteyiz.

Bazı kullanıcılar da tweete karşılık mizah kokan cevaplar vermeyi seçtiler. Gilbert adlı kullanıcı da kelime oyunu yaparak Google'ın bu hareketle kalbini çaldığını söylemekte.

Veganlar için ana besin kaynaklarından biri olan salatalara yumurta konması, vegan bireyler için adeta bir oksimoron durumuydu. Apple'ın salata emojisinde herhangi bir hayvansal gıda olmaması takdirle karşılanırken Google'ın bu düzeltmesi de vegan bireyler tarafından olumlu bir adım olarak görüldü.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/07/google-salad-emoji/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds#Y6t6No_U9sqb
56
22
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
56
22
6
3
3