Google Glass Explorer Edition, Son Güncellemesini Aldı

10
7
4
3
2
Google’ın çıkardığı giyilebilir teknoloji ürünlerinden Google Glass’ın Explorer Edition’ına son güncellemeler gönderildi. Ancak son güncellemelerle birlikte gözlük, birçok özelliğini kaybedecek.

Farklı alanlarda faaliyet gösteren arama devi Google’ın yatırım yaptığı alanlardan bir tanesi de giyilebilir teknolojiydi. Şirketin bu alandaki girişimi de Google Glass olmuştu. Google tarafından geliştirilen ve Foxconn tarafından üretilen bu akıllı gözlük, ilk olarak 2013 yılında piyasaya sürülmüştü.

Ancak arama devi, bu girişiminden tam olarak umduğunu bulamadı. İnternete bağlanmak ve video kayıt yapabilmek gibi özellikleri bulunan Google Glass, bu özelliğiyle gizliliği ihlal etme gibi endişelere sebep olmuş ve eleştiriler almıştı. Google, ardından bu gözlüğün çeşitli sürümlerini çıkarmıştı ve bu sürümlerden bir tanesi de Google Glass Explorer Edition’dı.

Google Glass Explorer Edition

google glass

Google Glass Explorer Edition, Google’ın 2015 yılında üretimini durdurma kararı alması sonucunda tabiri caizse yaşam destek ünitesinde hayatını devam ettiriyor ve oldukça nadir güncellemeler alıyordu. Şirket, en sonunda bu ürünün fişini gelecek Şubat ayında tamamen çekme kararı aldı ve bunun için de son bir yazılım güncellemesi yayınlandı.

Arama devinin gönderdiği son güncellemenin manuel olarak kurulması gerekiyor ve Google, bu konuda detaylı bir rehber sunuyor. Şubat ayında ürünün fişinin çekilecek olması sebebiyle, yeni gelecek olan güncellemeyle birlikte Glass’ın arka uç (backend) servislerle bağlantısı kesilecek.

Buna ek olarak gözlüğün Google hesaplarıyla olan bağı da kesilecek. Yani Glass üzerinden Gmail’e ya da YouTube’a artık bağlanılamayacak. Ancak gözlük, Bluetooth vasıtasıyla telefonla eşleştirilebilecek ayrıca fotoğraf çekme, video çekmek ve “sideload” (bilgisayardan, gözlüğe dosya/uygulama aktarma) uygulamalar çalıştırılabilecek.

Google Glass’ın bir diğer sürümü olan Google Glass Enterprise Edition ise bunlardan etkilenmeyecek ve teknoloji devinden destek almaya devam edebilecek.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/google_glass_explorer_edition_final_software_update-news-40470.php
10
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
10
7
4
3
2