Google Haberler, Saatler Boyunca Güncel Haberleri Göstermedi

16
5
1
1
0
Dünyanın en büyük arama motoru Google, okuduğunuz bu haber gibi pek çok içeriğe ulaşmanız için büyük bir araç. Ancak bu habere Google araması yaparak ulaşamıyor da olabilirsiniz. Zira Google, bir süredir yeni içerikleri ana sayfasında gösterme konusunda epey cimri davranıyor.

Google bizim sizlere, sizin de bize ulaşmanız için en büyük araçlardan. Bir olay ya da kavramı merak ettiğinizde, aklınıza bir soru takıldığında Google’da arama yapmanız doğal. Ancak son günlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı karşınıza çıkan içerikler beklediğiniz gibi yeni ve güncel olmayabilir. 

Güncellik konusunda dünyanın en önemli iletişim araçlarından Google Haberler de arama kadar önemli. Orada daha önce okuduğunuz içeriklere ve yaptığınız aramalara göre sizi ilgilendiren en güncel haberleri görüyorsunuz. Ancak hem kendi haberlerimiz, hem de dünya basının önemli haber merkezlerinden gelen güncel içerikler bir süredir listelenmiyor.

Google her zamanki gibi açıklamayı kısa tuttu:

google

Google, 8 Ağustos Perşembe günü yaşanmaya başlayan sıkıntıyı resmi olarak doğruladı. Eski Webmasters Tool ve yeni adıyla Search Console’da yer alan URL Denetleme Aracı’nda sorunlar yaşandığı söylendi. Ancak şirket daha fazla detay vermedi. Perşembe günü sabah saat 10.28’de yaşanmaya başlayan sorun, akşam saat 18.41’de düzeltildi. Bu zaman dilimi içerisinde güncel haberler okuyuculara ulaşmadı. 

Google aramalarında, geçtiğimiz Nisan ayında neredeyse 1 hafta boyunca, Mayıs ayında ise neredeyse 3 gün boyunca benzer sıkıntılar yaşanmıştı. Sorunların daha sık yaşanmaya başlaması, Google’ın arama motoru çalışmalarını yapay zekâ, mobil uyumluluk ve daha sade içerikler sunmaya yönelik yoğunlaştırdığı biliniyor.

google haberler

Geçtiğimiz günlerde Google, artık eski içeriklerin ana sayfada ve en tepede çıkmayacağını ve forum sitelerinden çok, kaliteli içerik sunan sitelerin üst sıralarda yer alacağını açıklamıştı. Uzmanlar arasında, Google’da yaşanan her önemli sorunun büyük bir güncellemenin de habercisi olabileceği algısı var. 

Google aramaları, özellikle 2018’den itibaren giderek sıklaşan güncellemelerle hızlı şekilde gelişiyor. Ancak bunu geliştirmeler sırasında kendi ilkeleriyle çelişen uzun soluklu sorunlar yaşanabiliyor. Bakalım ilerleyen günlerde Google aramalarında neler değişecek? Yapılan geliştirmelerin teknik detayları neredeyse her seferinde açıklanmıyor.

16
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
1
1
0