Google, Hafta Sonu Gerçekleşen Çökmenin Nedenini Açıkladı

11
7
6
3
1
2 Haziran günü gerçekleşen Google servislerinin çökmesi konusunda teknoloji devinden açıklama geldi. Şirket, çökmenin yanlış sunucu yapılandırmasının ağ kapasitesini kısıtlamasından kaynaklandığını duyurdu.

Hafta sonu Google, milyonlarca kullanıcının etkilendiği büyük bir servis çökmesi yaşadı. Bu çökme; YouTube, Gmail, Google Cloud gibi birçok Google servisini etkiledi. Ayrıca çöken hizmetler yalnızca Google ile sınırlı kalmadı. Google hizmetlerini kullanan Snapchat, Discord, Pokemon Go ve daha birçok uygulama da aynı şekilde bu durumdan etkilendi.

Bu olay sırasında Google, kesintinin ağ tıkanıklığından kaynaklandığını söyledi ancak konuyla alakalı bir araştırma başlatmayı da ihmal etmedi. Bu araştırmanın sonuçlarına göre yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pazar günü gerçekleşen sorunun asıl nedeni, tek bir bölgedeki az sayıda sunucu üzerinde gerçekleştirilen yapılandırma değişikliydi. Yapılandırma, birkaç komşu bölgedeki daha çok sunucuya yanlış bir şekilde uygulandı. Bu nedenle yanlış yapılandırma uygulanan sunucular, mevcut ağ kapasitelerinin yarısından fazlasını kullanamadı.”

Temel olarak kesinti, yanlış sunuculara yapılan yanlış değişiklik sonucu ortaya çıktı. Ağ, bu trafiği bir şekilde idare etmeye çalışsa da büyük miktarda veri, hatların tıkanmasına sebep oldu.

Bu çökmenin gözle görülür derecede büyük etkileri de oldu. YouTube görüntülenmelerinde %2,5’luk, Google Cloud trafiğinde %30’luk bir düşüş yaşandı. Gmail kullanıcılarının %1’i serviste bazı hatalar olduğunu bildirdi.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/we-now-know-what-caused-google-outage-over-weekend
11
7
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
11
7
6
3
1