Google Haritalar'a 'Street View' Katmanı Eklendi

21
17
3
2
1
Google Haritalar, mobil platformlarda Street View'a erişimi kolaylaştırmak için yeni bir yenilik getirdi. Artık tek bir tuşla hangi sokakta Street View'ın kullanılabilir olduğunu görebileceksiniz.

Canınız sıkılmışsa ve uğraşacak bir şeyler arıyorsanız ya da bir yere gitmek istediğinizde yolunuzu bilemediğiniz zaman harita görünümü de yetmiyorsa devreye Google’ın sokak görünümü modu Street View giriyor. Google Haritalar’ın internet sitesi üzerinde uzun zamandır kullanılabilen Street View’in mobil platformlardaki deneyimi daha iyi hale getirildi.

Daha önce telefonunuzda Street View kullanmak isteseydiniz, istediğiniz noktaya basılı tutarak bir işaret koyarak yapabiliyordunuz. Ancak Google Haritalar’ın internet sitesinde çok daha kolay bir şekilde Google’ın sarı adamı ‘Pegman”ı sürükleyip bırakıyoruz.

haritalar

Haritalar’ın telefon uygulamalarına da sokak görünümüne geçmek için kolaylık sağlayan bir yenilik getirildi. Google Haritalar uygulamasında sağ üst köşede yer alan katman işaretini seçtikten sonra ‘Keşfet’ kısmının altındaki ‘Street View”a tıklayarak sokak görünümüne daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

haritalar

Katmanı seçtiğiniz zaman Street View’ın kullanılabilir olduğu bölgeler mavi ile kaplanmış gözükecektir. Mavi alanda herhangi bir yere bastığınız zaman sokak görünümüne ineceksiniz. Haritayı yakınlaştırdığınız durumda da Street View’ın kullanılabilir olduğu sokakları mavi çizgi ile işaretlenmiş şekilde görebilirsiniz.

Daha önce telefonunuzda Street View’ı kullanmak istediğinizde daha fazla uğraşmanıza gerek kalmayacak. İki dokunuşta istediğiniz sokağın sokak görünümünü açabileceksiniz. Google Haritalar’ın yeni özelliği Android platformunda Haritalar’ın 10.23.4 sürümüyle birlikte erişilebilir oldu. Ancak Google Haritalar’ı iOS cihazınızda kullanıyorsanız, özelliğe erişmek için biraz beklemeniz gerekebilir çünkü özellik henüz iOS platformlarına dağıtılmadı.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/31/street-view-layer-android/
21
17
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
17
3
2
1