Google Haritalar, Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Bir Güncelleme Aldı

21
1
0
0
0
Google, Haritalar uygulamasına yaptığı yeni güncelleme ile birlikte görme engelli kişilerin daha rahat gezinmelerini sağlayacak. Yeni güncelleme, ayrıntılı bir sesli yönlendirme özelliğine sahip.

Google, görme engelli kişilerin daha kolay gezinmelerine yardımcı olmak amacıyla, daha ayrıntılı bir şekilde konuşan ve yürüyüş yolu tarifleri ekleyen bir sesli yönlendirme özelliğini içeren Google Haritalar güncellemesi başlattı. Ayrıntılı sesli yönlendirme özelliği, kullanıcılara ne zaman nereye döneceklerini söyleyecek ve önemli trafik yoğunluğunun olduğu caddelerde yaya geçitlerine yaklaşırken görme engelli kişilere bilgi verecek. Bu sayede görme engelli kişiler, karşıdan karşıya geçerken çok daha güvenli olabilecek. Kullanıcılar yanlışlıkla rotalarından uzaklaşırsa Google Haritalar onlara sesli bildirim yaparak rotadan uzaklaştıklarını belirtecek.

google haritalar

Kendisi de bir görme engelli olan Google iş analisti Wakana Sugiyama, şirketin blogunda sesli hatırlatıcıların "Sadece görme engelli bir kişinin A noktasından B noktasına ulaşmasına yardım etmesinin yanı sıra, yalnız seyahat ederken bize daha fazla güven ve güvence verebileceklerini" yazdı.

Google, Haritalar’da yaptığı bu yeni güncellemeyi Dünya Görme Günü’nde duyurdu. Bu güncelleme ayrıca, bir yere giderken telefonlarına çok fazla bakmayı sevmeyen insanlar için de yararlı olabilir. Google Haritalar, çoğunlukla görme engelli kişiler için oldukça faydalı bir araç olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sözlü yönlendirme özelliği bugün başlangıçta ABD’de İngilizce ve Japonya’da Japonca olarak iOS ve Android işletim sistemlerine dağıtılmaya başlandı. Google Haritalar’a gelen bu yeni sesli yönlendirme özelliği zaman içerisinde diğer ülkeler ve dilleri de destekleyecektir. Güncelleştirme ülkemize geldiğinde, uygulamanın gezinme ayarlarından gelişmiş seçeneklere girerek sesli arama özelliğini etkinleştirebilir ve bu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/10/google-maps-detailed-spoken-directions-accessibility/
21
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
0
0
0